Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Video για τη δημιουργία Κέντρου Διαχείρισης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από την Περιφέρεια Αττικής

της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Τη δημιουργία κέντρου διαχείρισης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης για όλη την Αττική, από την Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης του Νοτίου Τομέα Αθήνας, Χρήστος Καπάταης.

Στόχος όπως εξήγησε είναι η συγκέντρωση όλων των ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, όπου θα γίνεται η διαλογή, ταξινόμηση από εθελοντές.

Το κέντρο διαχείρισης βρίσκεται στην Εσπλανάδα (Πλατεία Νερού) 300 μέτρα από το Ταε κβο ντο και όπως πληροφόρησε ο αντιπεριφερειάρχης είχε και στο παρελθόν χρησιμοποιηθεί.

Αυτή τη στιγμή όπως πληροφόρησε γίνονται εργασίες καθαρισμού στο χώρο από το Δήμο Καλλιθέας ενώ τα πρώτα εμπορεύματα θα μπουν το Σάββατο το μεσημέρι, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εμπορίου.

Ο κ. Καπάταης ενημέρωσε ότι
 θα λειτουργεί από τις 8.00πμ μέχρι τις 4.00μμ, ενώ οι εθελοντές θα είναι ως τις 7.00 το βράδυ. Ο χώρος έχει χρησιμοποιηθεί και κατά το παρελθόν και για τη διαχείρισή του θα είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια Αττικής.


Ρένα Δούρου: "Νομοθετείστε άμεσα"

Μεγάλα προσκόμματα δημιουργεί η γραφειοκρατία, τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και έκανε έκκληση στην κυβέρνηση από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να αντιμετωπιστούν οι νομικές δυσκολίες, έστω και με ΠΝΠ για να μεταφερθούν οι άνθρωποι από την Ειδομένη.

Από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κάλεσε την κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής, με συντονισμένο τρόπο και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να αναλάβει την ευθύνη της μεταφοράς των προσφύγων από την Αττική σε όλη την Ελλάδα.

"Λέω ένα βροντερό 'νομοθετείστε άμεσα', έστω και με την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, και είναι σίγουρο ότι αυτή θα είναι ίσως η μόνη ΠΝΠ που δεν θα εγείρει συνταγματική αμφισβήτηση", τόνισε η κ. Δούρου, κατά τη διάρκεια της ειδικής Συνεδρίασης Απολογισμού του έργου της Περιφέρειας στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο.

η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου