Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Στήνουν ξόβεργες για τον Δάγκειο Πυρετό και τη Νόσο Ζίκα και μας αφήνουν στο βούρκο των συντριβανιών


Φωτογραφία από την "Τσούχτρα
του Ελεύθερου Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης"
Με ένα Δελτίο Τύπου -πρωτοφανώς σεμνό και λιτό για τα χρονικά της- η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης ενημερώνει τους πολίτες του δήμου για τα μέτρα που πήρε ή προτίθεται να πάρει σε σχέση με τους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Είναι πασιφανές ότι το συγκεκριμένο δελτίο έχει γραφεί από γνώστη του αντικειμένου, που αποφεύγει τις ακρότητες, δεν προκαλεί αντιπαλότητες και απλά ενημερώνει για τις ενέργειες των υπηρεσιών του δήμου καθώς και για τα μέτρα που πρέπει να πάρουν οι ίδιοι οι πολίτες "με αφορμή την ανακοίνωση του ΚΕΛΠΝΟ, τις έντονες ανησυχίες πολιτών για το θέμα... ΚΑΙ ενόψει της θερινής περιόδου".

Με αυτόν τον τρόπο ο συντάκτης του δελτίου κρατάει σαφέστατες αποστάσεις και στην πραγματικότητα αδειάζει το κλίμα τρομοϋστερίας που καλλιεργούν τις τελευταίες μέρες εκείνα τα ιστολόγια της περιοχής μας που συναγελάζονται με τον κ. Κωνσταντάτο στην προώθηση ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και ακροδεξιάς αντιμετώπισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού θέματος.



Πέραν τούτων δεν μπορούμε παρά να τονίσουμε τη διαφορά ύφους και ήθους σε σχέση με τη γραφή που έχουμε συνηθίσει από τον έμμισθο σύμβουλο του κ. Κωνσταντάτου και του οποίου ζητείται από την αντιπολίτευση η άμεση αποπομπή από όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

Επί της ουσίας τώρα, το ίδιο δελτίο μας ενημερώνει ότι η δημοτική αρχή επεξεργάζεται νέα ανάθεση σύμβασης για την "απολύμανση των κάδων απορριμμάτων και του χώρου τοποθέτησής τους το προσεχές διάστημα".

Τουτέστιν και επειδή η επεξεργασία, η ανάθεση και ο χρόνος υλοποίησης της σύμβασης θέλουν το χρόνο τους, η απολύμανση που θα έπρεπε να γίνει τώρα που τα έντομα είναι ακόμα νύμφες -γιατί μετά "πέταξε το πουλάκι"- δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Μα τι μάς θυμίζει αυτό;

Ακριβώς την αδιαφορία που επέδειξε η δημοτική αρχή όταν δεν ψέκασε έγκαιρα τα πεύκα του δήμου μας με αποτέλεσμα να έχουμε εικόνες "απείρου κάλους" τις οποίες θα διορθώσουν είτε η ανάπλαση που έχει υποσχεθεί η Περιφέρεια Αττικής, είτε οι ευχές του στυλ "αφείστε τη φύση να κάνει τη δουλειά της".

Φωτογραφία από 27 Ιουλίου 2015.
(τη βρήκαμε στην "Τσούχτρα"...)

Όσο για την προτροπή του Δελτίου Τύπου -που, αλοίμονο, νοιώθουμε την ανάγκη να/και το αξιολογούμε ως θετικό- προς τους κατοίκους του δήμου μας "να φροντίζουν να μην υπάρχουν επιφάνειες με λιμνάζοντα νερά στους χώρους τους", πόση αξία έχει όταν η δημοτική αρχή δεν επιδεικνύει την ίδια μέριμνα για τα λιμνάζοντα νερά στους δημοτικούς χώρους;

Το συντριβάνι στην Πλατεία Σουρμένων ανήμερα 25.03.2016
(από τη σελίδα ΕΛΛΗΝΙΚΟ)
Οι περιπτώσεις των συντριβανιών της περιοχής είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας για την ανικανότητα της διοίκησης Κωνσταντάτου -όχι γιατί έτυχε ή δεν πρόλαβαν οι υπηρεσίες, αλλά- γιατί στο επίκεντρό της δεν είναι το περιβαλλοντικό ή υγειονομικό πρόβλημα των κατοίκων, αλλά το πώς θα προβληθεί όταν με τον α ή β τρόπο (δηλ. με ή χωρίς χορηγό) θα επιλύεται το πρόβλημα και θα μετράει τα "μπράβο" ή δεν θα επιλύεται και θα φορτώνει τις ευθύνες αλλού.

Τα συντριβάνια στο παρκάκι μπροστά στο mega ΑΒ είναι η επιβεβαίωση των παραπάνω.

Φωτογραφία από 27 Ιουλίου 2015.
(τη βρήκαμε στην "Τσούχτρα"...)

Οι πρώτες φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας είναι από τον Ιούλιο του 2015 κι έχουμε Απρίλιο του 2016. Με βάση αυτές τις φωτογραφίες έγινε αναφορά και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από τότε δεν ασχολήθηκε κανείς.

Το τελευταίο διάστημα γίνονται διαμαρτυρίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τεκμηριωμένες με φωτογραφίες. Φωνές βοώντων...

Άλλοι (πχ αντιδήμαρχος Κρητικός) φωτογραφίζονται, κι άλλοι (πχ Λιάππης) μετρούν τις νατοϊκές βαρκούλες στο Ανατολικό Αιγαίο... για να μιλάμε με αυθεντικά κι αντιπροσωπευτικά παραδείγματα.

Τι κι αν το πρόγραμμα "Φροντίζουμε την γειτονιά μας" έφτασε στις 14/4 μια ανάσα από το συγκεκριμένοο παρκάκι... το θέμα ήταν να βγουν οι φωτογραφίες στην 33η.

Αν η απόσταση από το παρκάκι του ΑΒ μέχρι την παραλία ή μέχρι την Αλιμούντος στα όρια με την Ηλιούπολη είναι μισό τσιγάρο δρόμος για τα έντομα, η δημοτική αρχή μάς έχει ήδη προειδοποιήσει -εκτός από τα λιμνάζοντα και την καθαριότητα των οικοπέδων- να βάλουμε "σήτες στα παράθυρα".

Δύσκολοι καιροί για τη διοίκηση Κωνσταντάτου...

Από τη μια, σοβαρά μεν ζητήματα για τους κατοίκους του δήμου, ρουτίνας δε, που δεν μπορούν να λύσουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και λοιποί συνεργάτες του...

Από την άλλη, οι κατέχοντες ιστολόγια πολιτικοί "κουμπάροι" του, να στήνουν ξόβεργες για Δάγκειο Πυρετό και Νόσο Ζίκα (που εντοπίζονται στη Νότια Αμερική και όχι στη Μέση Ανατολή), βγάζοντας ρατσιστικά ξεράσματα και να είναι αυτός που πιάνεται στη φάκα...

Κι από την άλλη να τον αδειάζουν οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Αλίμου, Π. Φαλήρου και να μη μπορεί να κάνει κι αυτός  -εμμονή του έχει γίνει ο Κορτζίδης- μία κατάληψη...

Δύσκολοι καιροί κι είναι νωρίς ακόμα...

07.04.2016 στο παρκάκι του mega AB
Ο ήλιος φροντίζει να μην υπάρχουν λιμνάζοντα νερά

07.04.2016 στο παρκάκι του mega AB
Ο ήλιος φροντίζει να μην υπάρχουν λιμνάζοντα νερά

07.04.2016 στο παρκάκι του mega AB
Η σκιά φροντίζει να υπάρχουν λιμνάζοντα νερά

07.04.2016 στο παρκάκι του mega AB
Η σκιά φροντίζει να υπάρχουν λιμνάζοντα νερά

07.04.2016 στο παρκάκι του mega AB
Η σκιά φροντίζει να υπάρχουν λιμνάζοντα νερά

Οι κάτοικοι "να φροντίζουν να μην υπάρχουν επιφάνειες με λιμνάζοντα νερά στους χώρους τους".
Η δημοτική αρχή ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου