Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Αθήνας: Πώς ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης εκκολάπτει το αυγό του φιδιού

Την Παρασκευή 8-4-2016 ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτος σε συνάντησή του με δημότες της περιοχής Αγ. Παρασκευής του δήμου του ξεπέρασε σε ακροδεξιά και επικίνδυνη ρητορική και αυτά ακόμα τα φασιστικά επιχειρήματα.

Τους τελευταίους δώδεκα μήνες η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δίνει ένα ανεπανάληπτο αγώνα αλληλεγγύης, που σώζει τον πολιτισμό της Ευρώπης. Πάνω από ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες ανθρώπους ο Ελληνικός λαός έβγαλε από την θάλασσα, τους στέγνωσε, έντυσε, τάισε, περιέθαλψε και βοήθησε τους περισσότερους από αυτούς να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Είναι μια ανεπανάληπτη κοινωνική αλληλεγγύη, που η ιστορία θα γράψει με χρυσά γράμματα. Από αυτούς τους ανθρώπους περίπου πενήντα χιλιάδες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, γιατί δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για το μέρος που ξεκίνησαν, καθώς κυριάρχησαν μισαλλόδοξες πολιτικές σε κάποιες βαλκανικές και ευρωπαϊκές χώρες -σαν τις εκφωνήσεις του δημάρχου Κωνσταντάτου- και έκλεισαν τα σύνορα.

Οι δημότες της Αγίας Παρασκευής, οι πολίτες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο Ελληνικός λαός μαζί με την Κυβέρνησή του και την πλειοψηφία των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού ανέλαβαν το τιτάνιο έργο να φιλοξενήσουν αυτούς τους ανθρώπους με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Το σχέδιο είναι όλοι οι Πρόσφυγες και Μετανάστες -από Ειδομένη και από Πειραιά και όπου αλλού είναι σε άτυπους καταυλισμούς- να μπουν άμεσα κάτω από μια τέντα σε ένα προφυλαγμένο χώρο με ιατρική περίθαλψη.

Σε δεύτερο χρόνο να αρχίσει η απομεγέθυνση και αποκλιμάκωση των χώρων αυτών με την προσθήκη περισσότερων μικρότερων και πιο μόνιμων δομών σε όλη τη χώρα.

Η αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού εκτός λίγων σκοτεινών εξαιρέσεων, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα όπως αυτή του κ. Κωνσταντάτου, έχει μέχρι σήμερα εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους πρόσφυγες και μετανάστες μαζί με την κυβέρνησή του και να είναι σίγουρος ο δήμαρχος ότι οι πολίτες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης θα συνεχίσουν πλειοψηφικά να συμπαρίστανται στον μεγάλο αγώνα απομονώνοντας τους μισαλλόδοξους.

Δυστυχώς στο πλευρό του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης στέκεται η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της "Ελληνικό ΑΕ", κα Σουλτάνα Σπυροπούλου, που στις 7-4-2016 (για να την χρησιμοποιήσει την επομένη ο κ. Κωνσταντάτος) έδωσε στην δημοσιότητα επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό με το ίδιο περιεχόμενο με τις δηλώσεις Κωνσταντάτου.

Όταν η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν καθημερινά τον αγώνα αλληλεγγύης μαζί με την κοινωνία, οι προσωπικές στρατηγικές της προέδρου της "Ελληνικό ΑΕ" φαντάζουν με συστράτευση με το αντίπαλο της κυβέρνησης σχέδιο.

Δηλώνουμε προς όλους ότι οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ της Νότιας Αθήνας θα συνεχίσουν ακούραστα τον αγώνα τους για κοινωνία αλληλεγγύης.

10-4-2016
Γραμματεία Ν.Ε. Νότιας Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου