Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Σύσσωμη αποχώρησε η αντιπολίτευση από το δημοτικό συμβούλιο Αλίμου

Σύσσωμη αποχώρησε η αντιπολίτευση από το δημοτικό συμβούλιο Αλίμου μετά τη νέα παραληρηματική αντίδραση του κ. Κονδύλη στην τοποθέτηση της επικεφαλής του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, Ελένης Μπελιά, για το προσφυγικό.

Άλιμος - 21η Απριλίου 2016: «Η Δημοκρατία στο απόσπασμα !», ο τίτλος της σκληρής ανακοίνωσης από το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι που ακολουθεί:


«Καθόλου δεν μας εκπλήσσει η χθεσινή νέα παραληρηματική αντίδραση του κ. Κονδύλη στην τοποθέτηση της επικεφαλής του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, Ελένης Μπελιά, πάνω στο ζήτημα του προσφυγικού.


Αποκαλύπτεται όχι μόνο η αδυναμία του να σταθεί στο ύψος του θεσμικού του ρόλου αλλά, δυστυχώς, και το έλλειμμα δημοκρατικής παιδείας που υπάρχει.

Είναι σοβαρό μειονέκτημα για έναν δήμαρχο να μην μπορεί να “ακούει” και να επεξεργάζεται όσα του λένε οι δημοτικοί σύμβουλοι. Είναι πολύ σοβαρό μειονέκτημα για έναν δήμαρχο να νομίζει ότι μπορεί να διοικεί χωρίς τον αντίλογο και την κριτική της μειοψηφίας. Και μάλιστα να θυμώνει χωρίς όρια και να εκτρέπεται μπροστά στην κριτική αυτή.

Είναι σοβαρό μειονέκτημα για έναν δήμαρχο να μην είναι σε θέση να αντικρούσει με πολιτικά επιχειρήματα τις θέσεις και τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Υπάρχει σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα για ένα δήμαρχο, που όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση από την κριτική της αντιπολίτευσης, να προσπαθεί να την αντιμετωπίσει με ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που χωρίς ενδοιασμό ξεδιπλώνει ο κ. Κονδύλης σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου -άραγε σκόπιμα ή άθελά του;- οδήγησαν για μία ακόμη φορά την αντιπολίτευση σύσσωμη να αποχωρήσει από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Το ίδιο σοβαρό, όμως, είναι και το γεγονός ότι η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ουσιαστικά το δεύτερο σημαντικότερο θεσμικό πρόσωπο της πόλης μας μετά τον δήμαρχο, παρότι επανειλημμένως έχουμε επιστήσει την προσοχή, εξακολουθεί να διευθύνει τη διαδικασία χωρίς σεβασμό στη δημοκρατική νομιμότητα. Ανέχεται τις διακοπές και τις προσωπικές προσβολές και ύβρεις που εκτοξεύει ο δήμαρχος, δίχως να τον επαναφέρει στην τάξη.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά πως αν πίσω από κάθε ερώτηση και παρέμβασή μας ο κ. Κονδύλης βλέπει μόνο τέρατα, αν αποζητά μόνον την επιβράβευση, τότε, προφανώς, δεν είναι σε θέση να αντέξει τον δύσκολο ρόλο του δημάρχου. Τι να κάνουμε, όμως; Στη Δημοκρατία οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι. Και κανένας, μα κανένας, δεν πρόκειται να φιμώσει τη διαφορετική άποψη ούτε και να καταργήσει με τον εκφοβισμό τον θεσμικό μας ρόλο ως αντιπολίτευσης.

Άλιμος, 21η Απριλίου 2016»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου