Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Διαχωρισμός δημοτών & κατοίκων από τη δημοτική αρχή Κωνσταντάτου

Σε μια άδικη διάκριση προχώρησε με απόφασή της η δημοτική αρχή Κωνσταντάτου ενόψει των νέων εγγραφών και επανεγγραφών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Από τη νέα σχολική περίοδο 2016-2017 οι δημότες θα πριμοδοτούνται με περισσότερα μόρια από τους κατοίκους του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Με αυτόν τον τρόπο οι δημότες έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση, γεγονός που έχει ενοχλήσει τους κατοίκους της Αργυρούπολης και του Ελληνικού οι οποίοι βλέπουν να «τιμωρούνται» για την επιλογή τους να κρατούν τα δικαιώματα και να ψηφίζουν στους τόπους καταγωγής τους.

Από τον πρώτο χρόνο της διοίκησής του ο κ. Κωνσταντάτος διαχώρισε ρητώς σε δύο κατηγορίες τους πολίτες σε δημότες και κατοίκους. Φέτος προχωρά ακόμα ένα βήμα, στη αύξηση των μορίων για τους δημότες.

Μετά την αντίδραση της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Συνεργασία» ο κ. Κωνσταντάτος κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 30 Μαρτίου, προσπαθώντας να δικαιολογήσει αυτή την απόφαση, τόνισε πως οι χρηματοδοτήσεις στους παιδικούς σταθμούς (ΚΑΠ) «γίνονται με βάση τον πληθυσμό του δημοτολογίου(!)».

Η αλήθεια όμως είναι πως οι ΚΑΠ καταβάλλονται με βάση τον πληθυσμό μιας πόλης και όχι τους δημότες. Επιπλέον, δημοτικά τέλη πληρώνουν όλοι, είτε είναι δημότες είτε είναι κάτοικοι και όχι μόνο οι δημότες, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Κωνσταντάτος.

sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου