Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Κύριοι, σας βλέπουν @ ο κάπτεν Ψυχάρης, τα βράχια και οι όμηροι

Την ώρα που ο Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του Σαμαρά και συνεταίρος της συζύγου του Μητσοτάκη, εντοπίζεται και στα έγγραφα του Παναμά, τα "Νέα" στήνουν
ανύπαρκτο θέμα με το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, το οποίο "τροφοδοτείται" από τη Ν.Δ.

Έτσι, για μια ακόμα φορά αναδεικνύεται η απροκάλυπτη και απροσχημάτιστη η συνεργασία ΔΟΛ - Ν.Δ.

Λαλίστατος και ο  αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδης για τον Παπασταύρου: "Αν ο ελληνικός λαός δεν ήταν διαχρονικά αχάριστος, θα έπρεπε να είχε δώσει το όνομά του σε δρόμο".

ΣΥΡΙΖΑ: Μήπως ο Άδ. Γεωργιάδης "πρέπει να απευθύνει το αίτημά του στον Παναμά και τις Παρθένες Νήσους, ως ελάχιστο φόρο τιμής";

*** * ***
Ο κάπτεν Ψυχάρης, τα βράχια και οι όμηροι...

Η απώλεια ψυχραιμίας από τον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Έχει κηρύξει πόλεμο στην κυβέρνηση με σκοπό να τη ρίξει όχι για να απαλλαγεί ο τόπος, αλλά για να απαλλαγεί ο ίδιος από σωρεία κατηγοριών για τον τρόπο που απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών του ΔΟΛ, αλλά και τις εγγυήσεις που παρείχε για την πλουσιοπάροχη δανειοδότησή του, παρότι όλοι γνώριζαν ότι ήταν σχεδόν αδύνατον να εξυπηρετηθεί!

Όταν λοιπόν κάνεις αγώνα για την προσωπική σου σωτηρία, δεν μπορείς να προσβάλλεις τόσο βάναυσα τους αναγνώστες των εντύπων σου, να εκθέτεις και να σπρώχνεις στον γκρεμό το κανάλι στο οποίο είσαι μέτοχος, καθοδηγώντας ανάλογα την ειδησεογραφία του.

Χθες μάλιστα η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του Mega ανήγγειλε το θέμα λέγοντας πως το δημοσίευμα των "Νέων" έχει ανάψει φωτιές! Είδε κανείς, εκτός από τα μπατζάκια του κ. Σταύρου, κάπου καμιά φωτιά;

Και ενώ στη διάρκεια ενός πολέμου τα επιτελεία αξιολογούν τα αποτελέσματα των μαχών, ο κ. Ψυχάρης πηγαίνει ολοταχώς για τον γκρεμό. Η απόγνωσή του είναι τόσο μεγάλη ώστε δεν αξιολογεί απολύτως τίποτα για την αποτελεσματικότητα των πυρών που εξαπολύει χωρίς αποτέλεσμα, για να μην πούμε με το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα.

Πρόσφατο παράδειγμα η τρανταχτή, υποτίθεται, αποκάλυψη με το πρωτοσέλιδο των "Νέων" για την απόκρυψη συμμετοχής του Αλ. Τσίπρα σε ομόρρυθμη εταιρεία, όταν η ίδια η εφημερίδα, στις 20.9.2010, έχει δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες και τη συμμετοχή του στην εταιρεία από το 2008, πριν αποχωρήσει από το σχήμα. Αν αυτό δεν είναι πανικός, τότε τι είναι;

Το δράμα με την ποιότητα της ενημέρωσης στην Ελλάδα δέχεται συνεχώς πλήγματα αξιοπιστίας από ενέργειες και δράσεις σαν αυτές του Στ. Ψυχάρη. Τα "Νέα" και το "Βήμα" μοιάζουν με σκάφη χωρίς πληρώματα, αφού οι καπετάνιοι τους αλλά και οι αξιωματικοί τους εκτελούν τις εντολές του πλοιοκτήτη αδιαφορώντας για τους ναύτες και τους επιβάτες, γνωρίζοντας ότι τα σκάφη που τους έχουν ανατεθεί πάνε καρφί στα βράχια.

Είναι δυνατόν να καίγεται ο κόσμος, να βομβαρδίζεται η κοινή γνώμη από αποκαλύψεις, με ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα και το μέλλον της, όπως για παράδειγμα οι διάλογοι συνωμοσίας εκπροσώπων του ΔΝΤ με στόχο την επανάληψη των σεναρίων χρεοκοπίας, και η εφημερίδα του "γάτου" της δημοσιογραφίας να σφυρίζει κλέφτικα;

Και αν υπάρχει μια φορά θέμα για τον κ. Ψυχάρη και τη δημόσια συμπεριφορά του, υπάρχει δύο φορές θέμα για την ηγεσία της Ν.Δ., που δέχεται να γίνεται όμηρος του πολλαπλώς ελεγχόμενου πλέον εκδότη.

*** * ***
Κυβέρνηση: Όταν τα "Νέα" του χθες διαψεύδουν τα "Νέα" του... σήμερα

Ο δαίμων της... βιασύνης χτύπησε τα "Νέα" αφού όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δίνουν κυβερνητικοί κύκλοι στην δημοσιότητα, τα "Νέα" του 2016, ξέχασαν ότι τα "Νέα" του 2010 είχαν δημοσιεύσει το "πόθεν έσχες" του πρωθυπουργού στο οποίο φαινόταν ολοκάθαρα η δήλωση της περίφημης εταιρείας.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές επισυνάπτουν αντίγραφο από το ρεπορτάζ... "μήπως παρουσιαστεί τεχνικό πρόβλημα".

Στο δημοσίευμα των Νέων του 2010 αναγράφεται:
«Αλέξης ΤσίπραςΟ πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε το 2008 εισοδήματα 21.588 ευρώ. 
Δηλώνει ιδιοκτήτης διαμερίσματος 114 τ.μ. στην Αθήνα που απέκτησε με γονική παροχή το 1996 και κάτοχος μηχανής 650 κ.ε. που απέκτησε τα 2007 με αγορά έναντι 7.300 ευρώ. 
Για το 2008 δηλώνει καταθέσεις 2.949 ευρώ στην Άλφα και μέτοχος σε ομόρρυθμη εταιρεία που ξεκίνησε το 2007 με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ. Ωστόσο δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει πλέον από αυτή την εταιρεία.»
Με... σκωπτική διάθεση οι ίδιοι κύκλοι επισυνάπτουν και αντίγραφο της ιστοσελίδας σε PDF σε περίπτωση, όπως λένε, "που παρουσιαστεί συμπωματικά κάποιο τεχνικό πρόβλημα στην ιστοσελίδα των «Νέων».

Αντίστοιχο ρεπορτάζ είχε δημοσιεύσει και το Βήμα στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 με τίτλο "Τι δηλώνουν οι πολιτικοί αρχηγοί" όπου η εφημερίδα σημείωνε:
"ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣΟ φτωχότερος και δίτροχος 
O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας δήλωσε για το 2008, χρονιά κατά την οποία δεν ήταν ακόμη βουλευτής, εισοδήματα 21.588 ευρώ. Είναι ιδιοκτήτης διαμερίσματος 114 τ.μ. στην Αθήνα, που απέκτησε με γονική παροχή το 1996, και κάτοχος μηχανής 650 κ.ε. που απέκτησε τα 2007 με αγορά αντί 7.300 ευρώ. 
Υπήρξε μέτοχος ομόρρυθμης εταιρείας που ξεκίνησε το 2007 με κεφάλαιο εισφοράς εκ μέρους του 33.000 ευρώ, αλλά όπως αναφέρει ο ίδιος έχει αποχωρήσει πλέον από την εταιρεία. Ο τραπεζικός του λογαριασμός στην Αlpha Βank είχε υπόλοιπο 2.949 ευρώ."
η Αυγή

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου