Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Χωρίς Μονάδα Τεχνητού Νεφρού το Ασκληπιείο Βούλας

του Γιώργου Λαουτάρη

Την αναστολή λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Βούλας Ασκληπιείο.

Το θέμα που πλήττει τους αιμοκαθαρόμενους ασθενείς της Βούλας έφερε στην επιφάνεια ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, το οποίο καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση, τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και τη συνεχή υποβάθμιση του μοναδικού δημόσιου νοσοκομείου των Νοτίων Προαστίων.

Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

«Υποχρηματοδότηση δεν σημαίνει, όμως, μόνο έλλειψη σε υλικά. Σημαίνει, επίσης, μη αντικατάσταση παλαιών μηχανημάτων και αποσπασματική συντήρηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Κι έτσι, αφού ζήσαμε περίπου έναν μήνα χωρίς Αξονικό Τομογράφο, με ό,τι αυτό σημαίνει για την εξυπηρέτηση των ασθενών μας, (ένας Αξονικός τόοοοσο παλιός που θα έπρεπε ήδη να έχει αγοραστεί ο καινούργιος), αφού περιμένουμε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα την επισκευή του Μαστογράφου μας… σήμερα το Δ.Σ. του Νοσοκομείου μας εισηγήθηκε την αναστολή λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, αφού ο ανταγωνισμός των εταιρειών επισκευής και συντήρησης, σε καιρούς μνημονιακής επιτήρησης και υποχρηματοδότησης, θέτει εν αμφιβόλω την ασφαλή λειτουργία της Μονάδας.

Οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς, όμως, δεν είναι περιοδεύων θίασος, για να ψάχνουν σε ποιο Νοσηλευτικό ίδρυμα, δημόσιο ή ιδιωτικό, θα συνεχίσουν την θεραπεία τους (αλήθεια, πώς έγινε η ενημέρωσή τους; πόσο κερδίζουν οι κλινικάρχες της περιοχής από αυτήν την εξέλιξη;). Χρειάζονται ένα ασφαλές ιατρικό-νοσηλευτικό περιβάλλον, χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης (και αγάπης) με τους θεράποντες ιατρούς και νοσηλευτές τους, βιώνουν μία πολύ δύσκολη και επώδυνη πραγματικότητα και δικαιούνται το σεβασμό μας».

3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου