Σάββατο 16 Απριλίου 2016

«Παρακαλάμε το δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης να πάρει τα σκουπίδια»

Ο Πειραιάς πάει Ελληνικό και η προσφορά αλληλεγγύης μεγαλώνει μέσα από τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία.

Η συλλογικότητα που χρησιμοποιεί την αποθήκη στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού συνεχίζει το τεράστιο έργο της με τους εθελοντές να δείχνουν στην πράξη τι θα πει ανθρωπιά.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή, με τις εκκλήσεις προς το δήμο μας να μην εισακούγονται. Το βουνό των σκουπιδιών, η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς στον εξωτερικό χώρο της αποθήκης.

Το sinergasia.gr βρέθηκε στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν την Παμπειραϊκή και συνομίλησε με τους εθελοντές που καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα για τη συγκέντρωση, ταξινόμηση και φύλαξη των ειδών πρώτης ανάγκης και του ρουχισμού που καταφθάνει στο Ελληνικό απ' όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανάγκη για περισσότερους εθελοντές

Η ανάγκη για περισσότερους εθελοντές αλλά και η ανεπάρκεια του δήμου μας να συμβάλει με την τακτική αποκομιδή των σκουπιδιών, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Συγκεντρώνουμε τα υλικά και τα κατανέμουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου υπάρχουν δομές και camp που φιλοξενούν πρόσφυγες. Δίνουμε πράγματα επίσης σε κοινωνικές δομές όπως η Κοινωνική Μέριμνα Περάματος, σύλλογοι ΑμΕΑ, στο άσυλο ανιάτων και σε κοινωνικές κουζίνες» μας λέει η Κατερίνα.

Μεγάλο πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών

«Δε ξέρουμε τι κάνει ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης και πώς βοηθά στα camp εντός του αεροδρομίου. Εμείς παρακαλάμε για να έρθει η υπηρεσία και να συλλέξει τα σκουπίδια, όμως μόνο δύο φορές αυτό έχει γίνει μέχρι σήμερα (σ.σ. 12/04/16). Χρειάζεται να γίνεται η συλλογή τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα» μας λένε οι εθελοντές της Παμπειραϊκής εκφράζοντας την έντονη δυσφορία τους.

Παράλληλα σημειώνουν πως έχει ζητηθεί από το δήμο να τοποθετηθεί ένας μεγάλος κάδος χωρίς να εισακουστεί το αίτημά τους.

Μεγάλο πρόβλημα επίσης, ο μεγάλος όγκος ρούχων

«Μας ζητούν καλοκαιρινά ρούχα από διάφορες δομές και παρ' ό,τι έχουμε πολλά, καθυστερούμε να ανταποκριθούμε καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι να κάνουν την ταξινόμηση» μας λέει η Κατερίνα που κάνει έκκληση προς τον κόσμο να μη φέρνει άλλα ρούχα καθώς οι ανάγκες υπερκαλύπτονται.

sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου