Κυριακή 24 Απριλίου 2016

"Πάρτε τους από δω... να ξεκινήσει η επένδυση!"

της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη


Με την υπόμνηση ότι ο χώρος του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού πρόκειται να παραχωρηθεί για την αξιοποίησή του, ικανοποιώντας το "όραμα" για την Αττική Ριβιέρα, οι δήμαρχοι Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας "ξαναχτυπούν", αυτή τη φορά και με τη συνδρομή των δημάρχων Π. Φαλήρου και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.


Φορώντας το προσωπείο του ανθρωπισμού ζητούν την άμεση εκκένωση των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

Επικαλούμενοι, μάλιστα, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τάξης, προειδοποιούν και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον των αρμοδίων για "παραλείψεις οφειλόμενων ενεργειών".

Τ
ην ώρα που η χώρα μας δίνει παραδείγματα ανθρωπισμού στεκόμενη αλληλέγγυα στους πρόσφυγες -παρά τις μελανές εξαιρέσεις περιορισμένου αριθμού δήθεν "οργισμένων"-, οι δήμαρχοι της Ν. Αθήνας με επιστολή τους στον πρωθυπουργό επικρίνουν τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα ότι αθέτησε τη συμφωνία που είχε κάνει μαζί τους για "εκκένωση" του χώρου έως τα μέσα Μαρτίου.

Αδιαφορούν ακόμη και για την έστω καθυστερημένη οικονομική συνδρομή της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Αδιαφορούν για τις προσπάθειες που έχουν γίνει για τη διαχείριση της πρωτόγνωρης ανθρωπιστικής κρίσης.

Απλώς, οι δήμαρχοι της Ν. Αθήνας, για να ενισχύσουν την αξίωσή τους για "εκκένωση" του χώρου, επικαλούνται την επιστολή της προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της "Ελληνικόν Α.Ε." Σ. Σπυροπούλου, που πιέζει στην ίδια κατεύθυνση. Ενσπείρουν τον πανικό της μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών μεταξύ των προσφύγων και κατ' επέκταση στις τοπικές κοινωνίες...

ροτιμώ να κοιμάμαι με παράπονα παρά με τύψεις" είχε πει δημόσια προ μηνών ο δήμαρχος Π. Φαλήρου, Διον. Χατζηδάκης, ο οποίος είχε ανταποκριθεί στην προσωρινή φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στο Τάε Κβον Ντο.

Και τώρα, που ο ρυθμός έλευσης προσφύγων στην χώρα μας δείχνει να περιορίζεται και να σχεδιάζονται σταδιακά δράσεις για την πιο μόνιμη φιλοξενία προσφύγων σε ικανοποιητικές συνθήκες, κάποιοι επιμένουν να κοιμούνται με τύψεις;

Ή μήπως θεωρούν ότι απέναντι στον προσφυγικό πληθυσμό έχουν επιτελέσει το καθήκον τους, οπότε δεν έχουν τύψεις;

η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου