Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ερωτήματα στα οποία ο κ. Κωνσταντάτος δεν θα μπορέσει να αποφύγει να δώσει πειστικές απαντήσεις



Πολύ γαλαντόμος αναδεικνύεται ο κ. Κωνσταντάτος με τον επιχειρηματία που προκάλεσε τη ζημιά στο τρίγωνο της συμβολής Κύπρου & Αργυρουπόλεως, ένα μήνα μετά τη δέσμευσή του
στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα "διερευνήσει" το θέμα.

Ένας περίπου μήνας, για να δείξει ένα πρόσωπο συμπάθειας απέναντι στον επιχειρηματία, ο οποίος για ίδιον όφελος ζημίωσε το δημόσιο καταστρέφοντας και οικειοποιούμενος δημόσια περιουσία, και για να δεσμευτεί ότι η αρμόδια υπηρεσία σε συνεννόηση με τον επιχειρηματία θα αποκαταστήσουν τη ζημιά.

Αφού περιμέναμε ένα μήνα -παρακολουθώντας την επιχείρηση συγκάλυψης- για ν' ακούσουμε το αποτέλεσμα της διερεύνησης, ασφαλώς αξίζει να κάνουμε μια κάποια υπομονή και για την αποκατάσταση της ζημιάς.


Ωστόσο, κάποια ερωτήματα βασανίζουν το μυαλό μας, ερωτήματα στα οποία ο κ. Κωνσταντάτος δεν θα μπορέσει να αποφύγει να δώσει πειστικές απαντήσει.

Όταν πολίτες του δήμου μας αγωνίζονταν για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου και την ελεύθερη χρήση από όλους, γιατί η δημοτική αρχή τούς σπίλωσε σε χρόνο μηδέν ως "βάνδαλους", γιατί υιοθέτησε και αναδημοσίευσε λογικές ντόπιων ακραίων ιστοφυλλάδων για "παιδιά με τα μαύρα", γιατί τους "υποδέχτηκε" τόσο απαξιωτικά στο δημοτικό συμβούλιο;

Πώς είναι δυνατόν (δυο μήνες πριν) να μηνύονται πολίτες -που υπερασπίζονται τους δημόσιους χώρους,- ότι "βανδάλισαν" δημόσιο χώρο και τώρα ένας επιχειρηματίας -που συνειδητά, με δόλο και προς ίδιον όφελος κατέστρεψε δημόσια περιουσία- να τη βγάζει καθαρή με μια συνεννόηση για αποκατάσταση της ζημιάς;

Ως επικοινωνιολόγος ο κ. Κωνσταντάτος γνωρίζει ότι υποθέσεις που είτε "βρωμάνε", είτε απλά δημιουργούν ερωτηματικά και υποψίες, πρέπει να κλείνουν το συντομότερο.

Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεται ότι τα όσα ισχυρίζεται περί διαφανούς διαχείρισης των χορηγιών δεν είναι τόσο εκθαμβωτικά, ώστε να τυφλώσουν όσους υποψιάζονται τη σκοτεινή πλευρά τους (των χορηγιών, εννοούμε)...

Τελειώνοντας, κι αφού τονίσουμε ότι η φωτογραφία είναι από τον Δεκέμβριο του 2014 (και όλοι γνωρίζουν ποιος διοικούσε τότε τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης), παραθέτουμε το δημοσίευμα του sinergasia.gr, ώστε και οι πλέον ανυποψίαστοι να αντιληφθούν πως εκτός από τη σκοτεινή πλευρά, υπάρχει και αδράνεια της διοίκησης του δήμου.



*** * ***
Δεν ήξερε, δε ρώταγε;


Στις αυθαίρετες ενέργειες του επιχειρηματία έριξε τις ευθύνες για την κοπή των δένδρων στην πλατεία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύπρου και Αργυρουπόλεως, ο τοπικός «άρχοντας» της πόλης μας.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 30 Μαρτίου, αφού είπε πως τα δένδρα είχαν κοπεί πριν από 2-3 χρόνια -γεγονός που διαψεύδεται από σχετικές φωτογραφίες- υποστήριξε πως στο σημείο είχαν απομένει μόνο οι κορμοί και πως ο επιχειρηματίας με δική του πρωτοβουλία τους ξερίζωσε.

«Εγώ δε πήρα χαμπάρι όταν έκανε τις εργασίες» δήλωσε ο Γιάννης Κωνσταντάτος σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα, ενώ δεσμεύτηκε πως η υπηρεσία του δήμου σε συνεννόηση με τον επιχειρηματία θα εργαστούν προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά που έχει προκληθεί.

Το θέμα αναδείχθηκε από τη Δημοτική Συνεργασία από τις 9 Μαρτίου, αναγκάζοντας το δήμαρχο να το ερευνήσει.

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Για πολλοστή φορά, η διοίκηση επέδειξε χαρακτηριστική αδράνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου