Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου συμμετέχει στο πρόγραμμα για την προσωρινή στέγαση προσφύγων

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συμμετέχει μαζί με το Δήμο Αθηναίων (μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής) στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους
πρόσφυγες, που προβλέπει την προσωρινή στέγαση προσφύγων στην Ελλάδα με την παροχή 20.000 θέσεων υποδοχής.

Το πρόγραμμα αφορά στους αιτούντες άσυλο και στους πρόσφυγες που πρόκειται να μετεγκατασταθούν στη χώρα.

Τα διαμερίσματα θα αναζητηθούν εκτός από την πόλη του Αγ. Δημητρίου και στους δήμους Μοσχάτου-Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Ζωγράφου και Δάφνης-Υμηττού, με στόχο να καλύψουν 1.200 θέσεις υποδοχής, μισθώνοντας αρχικά 200 διαμερίσματα.


Τα προς μίσθωση διαμερίσματα που αναζητούνται πρέπει να έχουν έκταση από 60 τ.μ και άνω, το μηνιαίο μίσθωμα έχει ανώτατο όριο τα 400 € και τα ενοίκια θα προπληρώνονται έως το τέλος του 2016 με δυνατότητα παράτασης ενός ακόμα έτους. Επίσης, θα εξοπλιστούν με έπιπλα και την απαραίτητη οικοσκευή.

Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλες παροχές για τους ωφελούμενους πρόσφυγες, όπως κάρτες σίτισης και κουπόνια για την αγορά ειδών ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, υποστήριξη και καθοδήγηση στη διαχείριση της καθημερινότητάς τους, κάρτες μετακίνησης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και υποστήριξη σε θέματα κοινωνικο-ιατρικών παροχών από τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου ή από τις κοινωνικές δομές (ιματιοθήκες κ.λπ).

Τέλος για την υλοποίηση του προγράμματος προκηρύσσονται θέσεις εργασίας για ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να στελεχωθούν καίριες ειδικότητες όπως διοικητικό προσωπικό, κοινωνικοί λειτουργοί, διερμηνείς κ.λπ.

Ανακοινώσεις τόσο για τη μίσθωση των διαμερισμάτων, όσο για τους προμηθευτές και τους ελεύθερους επαγγελματίες, έχουν δημοσιευτεί στο developathens.gr.

Διαβάστε:

• Ανακοίνωση για τη στέγαση προσφύγων 
• Ανακοίνωση για μισθώσεις ακινήτων 
• Πρόσκληση εγγραφής στο μητρώο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου