Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Φιάσκο το «Blue Mοney Show» για την «Αθηναϊκή Ριβιέρα»

Δεν πρέπει να αισθάνθηκαν ιδιαίτερα ευτυχείς όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας  για το «Blue Mοney Show» με τον προκλητικό τίτλο «Επενδύοντας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα» την Παρασκευή 22 Απριλίου στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Θεωρώντας υποχρέωσή μας να σας παρουσιάσουμε το δελτίο τύπου - "ρεπορτάζ" της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο, προς το παρόν θα μείνουμε σ' αυτό, ελπίζοντας ότι άμεσα θα είμαστε σε θέση να σας εκθέσουμε μια πιο αντικειμενική εικόνα συνοδευμένη με κάποιες εποικοδομητικές -ελπίζουμε- σκέψεις.

Ακολουθεί η ενημέρωση από την Επιτροπή Αγώνα:

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν την Παρασκευή 22 Απρίλη στον Αστέρα Βουλιαγμένης μια σειρά κοινωνικοί φορείς οι οποίοι είναι αντίθετοι με τα σχέδια για την λεγόμενη «Αθηναϊκή Ριβιέρα», δηλαδή με τα σχέδια εκποίησης και δόμησης των τελευταίων ελεύθερων - δημόσιων χώρων του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού.

Το λεγόμενο «Αναπτυξιακό Φόρουμ» το οποίο προώθησαν επιχειρηματικοί κύκλοι με την συνεργασία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Περιφέρειας Αττικής και των παράκτιων Δήμων, υπό την αιγίδα του … Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου (!), κατέληξε τελικά σε ένα πραγματικό φιάσκο, εφ΄ όσον, η μεγάλη πλειοψηφία των προσκεκλημένων δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών. Έτσι, έλαμψαν δια της απουσίας τους τόσο οι αρμόδιοι υπουργοί (πλην της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού κας Ελ. Κουντουρά, η οποία έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό και έφυγε), όσο και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του ΤΑΙΠΕΔ, της ΕΤΑΔ.

Επίσης, δεν παρέστησαν οι περισσότεροι oi προσκεκλημένοι Δήμαρχοι εκτός εκείνων του Π.Φαλήρου και του Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Εκτιμάται ότι, ένας σημαντικός λόγος της αποτυχίας αυτού του λεγόμενου ¨Αναπτυξιακού Φόρουμ»,ήταν το κάλεσμα σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, από την «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό» και από άλλες κινήσεις πολιτών, το οποίο συνέβαλε ώστε, πολλοί από τους «επίσημους» καλεσμένους να ξανασκεφτούν την συμμετοχή τους και τελικά να μην έρθουν καθόλου. Κάποιοι τελικά που παρευρέθηκαν και μίλησαν υποχρεώθηκαν να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις και βρέθηκαν σε δυσμενή θέση.

Το περίφημο Φόρουμ «Επενδύοντας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα», είχε και μια ακόμη «έκπληξη», όταν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες απέκλεισαν την κύρια είσοδο του «Αστέρα», αναγκάζοντας τους συμμετέχοντες και τους χρήστες του ξενοδοχειακού συγκροτήματος να χρησιμοποιούν μια δευτερεύουσα είσοδο - έξοδο. Τελικά, το όλο ζήτημα αντιμετωπίστηκε με την παρέμβαση μιας διμοιρίας ΜΑΤ, που απέτρεψαν την διείσδυση των διαμαρτυρόμενων πολιτών στα «ενδότερα»….

Η συγκεκριμένη εκδήλωση στον Αστέρα Βουλιαγμένης, αποδεικνύει ότι υπάρχουν κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται σθεναρά στο ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού και ότι το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση, δεν θα περάσουν εύκολα τα σχέδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου