Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Τη βάση των Podemos ρωτά ο Ιγκλέσιας για τη στήριξη σε μια κυβέρνηση Σάντσεθ-Ριβέρα

Με διαβούλευση στη βάση του κόμματός του, απαντά ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας στο τελεσίγραφο που του έδωσαν Σοσιαλιστές και Ciudadanos στην συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, στην οποία τα δύο κόμματα απέρριψαν τις προτάσεις των Podemos και καλούν τον Ιγκλέσιας να στηρίξει τη συμφωνία που έκαναν Σάντσεθ-Ριβέρα τον Φεβρουάριο.

«Ειλικρινή, αλλά απογοητευτική» χαρακτήρισε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τους Ciudadanos.

Οι Podemos παρουσίασαν τις προτάσεις τους, τις οποίες δεν συζήτησαν καν οι Σοσιαλιστές και οι Ciudadanos, υποστηρίζοντας ότι δεν κάνουν πίσω από τη συμφωνία που σύναψαν τον Φεβρουάριο και θα δεχτούν μόνο κάποιες «βελτιώσεις» στην ήδη υπογεγραμμένη συμφωνία.

Ο γενικός γραμματέας των Podemos ξεκαθάρισε ότι και τα δύο κόμματα ήταν αρνητικά σε μια συζήτηση για τον σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης, ενώ και οι Σοσιαλιστές ξεκαθάρισαν ότι δεν δέχονται τη συμμετοχή των Podemos στην κυβέρνηση.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο Ιγκλέσιας ανακοίνωσε πως την απόφαση θα πάρει η βάση του Podemos, απαντώντας σε δύο ερωτήσεις.

Η μία θα είναι «εάν θέλουν μια κυβέρνηση στηριζόμενη στη συμφωνία Ριβέρα-Σάντσεθ» και η δεύτερη θα αφορά την πρόταση του κόμματος «εάν συμφωνούν με την πρόταση για μια κυβέρνηση αλλαγής που υπερασπίζονται οι Podemos.

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί 14 και 16 Απριλίου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 18 Απριλίου.

με πληροφορίες από El Pais και El diario

στο κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου