Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Το Σάββατο στις 12.00 αποχαιρετούμε τον Χρήστο Βλάχο

Το Σάββατο 28 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι από το Ναό της Μεταμόρφωσης Σωτήρος στα Σούρμενα θα συνοδεύσουμε το σύντροφο και φίλο Χρήστο Βλάχο στο τελευταίο του ταξίδι.

Χρηστάρα, σήμερα δεν είχα το καλύτερο πρωινό.
Το πρώτο τηλέφωνο που χτύπησε δεν ήταν για να μου πουν την "καλημέρα" τους, αλλά για να μου ανακοινώσουν το δικό σου "αντίο"...

Έτσι απλά, όπως είχε γίνει με τον Μιχάλη... όπως έγινε και με τον Ηλία.

Δεν ήθελα να πω τίποτα - ήμουν σίγουρος ότι θα τα έλεγαν άλλοι... Και πράγματι τα είπαν οι σύντροφοι/σες από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα είπαν οι φίλοι/ες σου από τον Σύλλογο για τα παιδιά με καρκίνο (έτσι ήθελες να λέμε την "Πίστη" - με το όνομα της αλήθειας).

Θα πω για μιαν άλλη διάσταση της ζωής σου -ίσως αυτή που έδινες τη μικρότερη σημασία- την κομματική σου ένταξη και διαδρομή.

Θυμάμαι τότε -αρχές τις δεκαετίας του '80- που από την Ολυμπιακή ήρθες στα γραφεία του ΚΚΕ Εσωτερικού, γωνία Τριπόλεως και Καραολή & Δημητρίου... Τότε που πριν καλά-καλά προλάβουμε ν' ανταμώσουμε, χωρίσαμε για ένα "Κ" ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε. Ο χωρισμός αυτός όμως -όπως και οι μετέπειτα- ήταν οργανωτικός και όχι συντροφικός.

Ξανασμίξαμε και οργανωτικά στον ενιαίο Συνασπισμό, όπου παρέμεινες, έκανες και μια θητεία γραμματέα της Οργάνωσης του Ελληνικού κι αδιαφόρησες όταν το 1998 σε διέγραψαν επειδή είπες "εγώ πάω με τον Χρήστο τον Κορτζίδη κι αν θέλετε διαγράψτε με".

Ξανασμίξαμε οργανωτικά το 2002, αρχικά στη δημοτική παράταξη όπου βρεθήκαμε κι εμείς διαγραμμένοι χωρίς να πούμε "αν θέλετε διαγράψτε μας" και μετέπειτα στο νέο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, που στο Ελληνικό ήταν δημιούργημα των διαγραμμένων από τον Συνασπισμό.

Ζήσαμε μαζί τις εκλογικές νίκες της παράταξης και στο Δήμο Ελληνικού και στον καλλικρατικό Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης... Ζήσαμε μαζί και την εκλογική ήττα του 2014. Ζήσαμε μαζί και τις κινηματικές νίκες και ήττες.

Ζήσαμε μαζί τις εκλογικές νίκες της Αριστεράς στην Περιφέρεια Αττικής και τις Ευρωεκλογές, μα ακόμα πιο έντονα τον Γενάρη του 2015 και το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Πολύ σκεφτικό σε έβλεπα στις εκλογές του Σεπτέμβρη... Το ίδιο και στις μετέπειτα εκδηλώσεις - συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της Ριζούντος. Όσο κι αν σε τσίγκλισα, το έβλεπα ότι ήθελες να κρατήσεις μέσα σου τη διαφωνία σου, την αμφισβήτηση, την επιφύλαξη, την πίκρα... όπως όλοι μας.

Πιθανόν επειδή ποτέ δεν πίστεψες στις κομματικές γραφειοκρατίες και γι' αυτό πάντα τις χλεύαζες.

Πιθανόν επειδή ποτέ δεν θεώρησες ότι το κόμμα είναι υποκείμενο, αλλά εργαλείο που ενίοτε χρειάζεται service και -αν δεν παίρνει από service- τότε πάμε γι' άλλο.

Ασφαλώς όμως γιατί πάντα πίστευες ότι δεν είμαστε εκεί για να υπηρετούμε τις πλεοψηφικές ή μειοψηφικές κομματικές γραφειοκρατίες, αλλά για να υπηρετεί το κόμμα τον Άνθρωπο και την κοινωνία.

Σε αποχαιρετούμε σύντροφε!!!

Δώσε τους χαιρετισμούς στους συντρόφους μας, ιδιαίτερα στον Μιχάλη Ωρολογά και τον Ηλία Μεταξά...
Πες τους ότι σε διαγράφουμε κι εσένα από τις κομματικές λίστες - όχι όμως γιατί πίστεψες και έπραξες διαφορετικά.
Πες τους ότι -εκεί πάνω ή κάτω- ίσως όλοι θα είμαστε πιο σοφοί και πιο αποφασιστικοί.

Και μην ξεχάσεις να τους πεις ότι θα νικήσουμε!!!

*** * ***

Έφυγε από κοντά μας ο λατρεμένος μας πρόεδρος, φίλος και συνοδοιπόρος Χρήστος Βλάχος.
Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια...


Τον αγαπημένο μας φίλο θα συνοδεύσουμε στην εξόδιο ακολουθία το Σάββατο 28 Μαΐου και ώρα 12.00 στο Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως, Λεωφόρος ΙΑσωνίδου 53 και Χρυσάνθου Τραπεζούντος στο Ελληνικό.

Με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου και τη συγκατάθεση της οικογένειας του εκλιπόντος, αντί στεφάνων τα χρήματα θα διατεθούν στον Σύλλογο "Η Πίστη" για τα παιδιά των ογκολογικών μονάδων.

Καλό Ταξίδι φίλε μας.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου
Αναστασία Σταματέα-Βαρδουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου