Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Μοσχάτο: "Μεσάνυχτα στο Παρίσι" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 8 Μαϊου στις 8.45μμ


Με την ταινία "Μεσάνυχτα στο Παρίσι - Midnight in Paris", του Γούντι Άλεν ξεκινάει τη θερινή σεζόν η Κινηματογραφική Λέσχη της

Μεσοποταμίας την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαϊου στις 8.45μμ.

Η προβολή θα γίνει στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13 - Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας. Στο χώρο θα βρείτε επίσης το ειδικό κουτί οικονομικής ενίσχυσης των προσφύγων.

Λίγα λόγια για την ταινία:



Σενάριο - σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν
Παίζουν: Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Όουεν Ουίλσον, Κάθι Μπέιτς, Άντριεν Μπρόντι, Μαριόν Κοτιγιάρ, Κάρλα Μπρούνι


Η ταινία του Γούντι Άλεν, “Μεσάνυχτα στο Παρίσι” είναι μία ρομαντική κομεντί που εκτυλίσσεται στην Πόλη του Φωτός.


Μια οικογένεια πηγαίνει εκεί για επαγγελματικούς λόγους κι ένα νεαρό ζευγάρι ετοιμάζεται για να παντρευτεί το φθινόπωρο, αλλά ζει καταστάσεις που φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή του.

Η ταινία αφηγείται το μεγάλο έρωτα ενός νέου άνδρα για μια πόλη, το Παρίσι, και μιλάει για τους ανθρώπους που έχουν την ψευδαίσθηση ότι αν είχαν μιαν άλλη ζωή, διαφορετική από τη δική τους, θα ζούσαν πολύ καλύτερα.

Έξυπνο, πρωτότυπο σε έμπνευση και δημιουργικότητα φιλμ, από έναν κινηματογραφιστή που κάθε χρόνο μας χαρίζει μοναδικές στιγμές λεκτικού γέλιου και αισθηματικού κυνισμού - συχνά με διάθεση παρωδίας, αυτοσαρκασμού και πρόκλησης.

Το "Μεσάνυχτα στο Παρίσι" είναι ένας φόρος τιμής στην Τέχνη και τους ανθρώπους που έζησαν την εποχή του μεσοπολέμου, την δεκαετία του '20, την επονομαζόμενη Χρυσή Εποχή και στην ίδια την Πόλη του Παρισιού που εμπνέει.

Η ταινία αναβλύζει νοσταλγία, θαυμασμό και σεβασμό στα πρόσωπα που κυριάρχησαν στον κόσμο του πνεύματος εκείνη την "Χρυσή Εποχή" που μόνο με την Μπελ Επόκ (που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου έως λίγο πριν την έναρξη του Α' Π.Π.) θα μπορούσε να συγκριθεί καλλιτεχνικά.

Στην παρέλαση προσώπων δεν λείπει καμιά μεγάλη φυσιογνωμία από τον χώρο της ζωγραφικής, της ποίησης, της μουσικής, της λογοτεχνίας και άλλων τεχνών όπως: Νταλί, Πικάσο, Μπουνιουέλ, Κοκτό, Λοτρέκ, Χεμινγουέι, Φιτζέραλντ, Κόουλ Πόρτερ, Ντεγκά, κ.α.

Το event στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου