Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Μοσχάτο: "Τετάρτη 4.45" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 29 Μαϊου στις 8.30μμ

Την ταινία του Αλέξη Αλεξίου "Τετάρτη 4.45" προβάλλει στην αυλή του σπιτιού της Μεσοποταμίας (Πλάτωνος 13 - Μοσχάτο) η Κινηματογραφική Λέσχη, την Κυριακή 29 Μαϊου στις 8.30μμ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας. Στο χώρο
θα βρείτε επίσης ειδικό κουτί οικονομικής στήριξης των προσφύγων.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ταινία απέσπασε το βραβείο των Ελλήνων κριτικών στο 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Επίσης, συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Tribeca Film Festival της Νέας Υόρκης. Στην 7η τελετή απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που έλαβε χώρα στις 28 Μαρτίου 2016, η ταινία απέσπασε εννέα βραβεία, μεταξύ των οποίων αυτό της Καλύτερης Ταινίας, της Σκηνοθεσίας και του Α' Ανδρικού Ρόλου.

Πλοκή:
Ο Στέλιος, χρεωμένος ιδιοκτήτης τζαζ κλαμπ, έχει 32 ώρες διορία να επιστρέψει όσα χρωστάει σε έναν Ρουμάνο γκάνγκστερ που σκοπεύει να του πάρει το μαγαζί. Όταν καταλαβαίνει πως ο μεσολαβητής φίλος του τον έχει προδώσει και η γυναίκα του σκέφτεται να τον εγκαταλείψει, ο Στέλιος αποφασίζει να αντιδράσει.

Συνοπτική Κριτική:
Σκηνοθετικά στιλάτο και με ένα σοφά κοντρολαρισμένο Μάινα στον πρωταγωνιστικό ρόλο νεο-νουάρ, το οποίο φιλοδοξεί να είναι κάτι περισσότερο από μια (απλώς αλληγορική) ταινία είδους. Δυσκολεύεται όμως φανερά να χωνέψει πλήρως τις σινεφίλ αναφορές στο ασιατικό σινεμά, το αυτοσαρκαστικό χιούμορ και τη χοντροκομμένη παραβολή για την Ελλάδα της κρίσης.

Το event στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου