Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Σφυρίζει ο Σαμαράς, χορεύει ο Μητσοτάκης

Στο "όχι σε όλα" και, ουσιαστικά, στο αίτημα για προσφυγή στις κάλπες επανήλθε η ηγεσία της Ν.Δ. αμέσως μετά τη συνολική απόρριψη της συμφωνίας με τους δανειστές εκ μέρους του Αντ. Σαμαρά, αλλά και την παρέμβαση της εφημερίδας "Τα Νέα" κατά της "συναίνεσης" που προτείνει ο ΣΕΒ και διαφαινόταν ότι μπορεί να προσφέρει η Ν.Δ. σε ορισμένα μέτρα.

Σε μικρό χρονικό διάστημα, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. έχει μετακινηθεί μεταξύ προγραμματικής και δομικής αντιπολίτευσης δύο φορές. Πάντα υπό την πίεση των ίδιων δυνάμεων, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το παλιό σύστημα εξουσίας.

*** * ***

Τελικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και μέγας μεταρρυθμιστής, αποφάσισε να καταψηφίσει όλες τις επιβαλλόμενες από τη συμφωνία με τους θεσμούς μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση.

Βεβαίως, είχαν προηγηθεί οι παρεμβάσεις - εντολές από τον Αντώνη Σαμαρά και τη ναυαρχίδα που έχει αποστολή να ρίξει την κυβέρνηση. Το Mega, που το δελτίο ειδήσεών του ελέγχεται ακόμη από τον Σταύρο Ψυχάρη, και τα έντυπα του ΔΟΛ.

Πώς, άραγε, μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα ένας πολιτικός που είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τις δυνάμεις της διαπλοκής που συνέβαλαν στη δημιουργία της σημερινής χρεοκοπημένης χώρας;

Διότι, για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, και δυστυχώς είναι αρκετοί, η χώρα έχει ένα ασήκωτο δάνειο να ξεχρεώσει για να επανακτήσει την πραγματική ανεξαρτησία της. "Μα να ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία;" ρωτούν από δεξιά κι αριστερά.

Οι αναφορές τους αφορούν τη δημιουργία του ταμείου διαχείρισης δημόσιας περιουσίας. Το ταμείο αυτό θα αποκτήσει την κυριότητα 1.000 ακινήτων του Δημοσίου και κάποιες από τις ΔΕΚΟ. Δημιουργεί έτσι μια περιουσία όπου παράγει πλούτο από περιουσιακά στοιχεία που αδρανούν ή μπορούν να γίνουν περισσότερο αποδοτικά και ένα μέρος των κερδών του, το 50% συγκεκριμένα, θα πηγαίνει για την εξόφληση του δημόσιου χρέους και το υπόλοιπο μισό θα διατίθεται για αναπτυξιακούς σκοπούς.

Βλέπετε, όσες ρυθμίσεις και διευκολύνσεις και αν γίνουν, ένα χρέος θα μείνει και πρέπει να εξοφληθεί. Επιπλέον, το ταμείο, στο οποίο η πλειοψηφία της διοίκησης θα είναι ελληνική, θα έχει περιουσιακή βάση τόσο ισχυρή, που θα μπορεί να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές και να διαθέσει τα κεφάλαια που θα αποκτήσει για συμμετοχές σε επενδυτικούς φορείς με αρμοδιότητα την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Το αν θα πουλήσει, αν θα νοικιάσει ή αν θα αναδιαρθρώσει τις επιχειρήσεις που θα έχει στην κατοχή του, ώστε να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις και να ελαφρύνει τα δημόσια βάρη, είναι θέμα των κυβερνήσεων που έχουν την πλειοψηφία της διοίκησης.

Με λίγα λόγια, όπως και να το δει κανείς, πρόκειται για τη σοβαρότερη μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ για αναπτυξιακούς σκοπούς και είναι άκρως περίεργο που ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποκύπτει τόσο εύκολα στους εγχώριους εκβιαστές.

Αυτό που επιδιώκει κάθε χώρα για να αξιοποιήσει εθνικά περιουσιακά της στοιχεία σε συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα χαρακτηρίζεται έγκλημα, όταν, πολύ περισσότερο, η συγκεκριμένη χώρα πρέπει να δουλέψει σκληρά με όλες τις δυνάμεις της για να ξεχρεώσει τα βάρη που το κόμμα του κ. Μητσοτάκη και της κ. Γεννηματά φόρτωσαν στον ελληνικό λαό.

*** * ***

"Ο κ. Σαμαράς πρέπει να μιλάει δημοσίως συχνότερα. Έτσι ώστε να θυμούνται οι πολίτες την περίοδο της διακυβέρνησής του, την καταστροφή του 25% του ΑΕΠ της Χώρας, τις σχέσεις του με τη διαπλοκή, τις υπογραφές του σε λευκά χαρτιά των δανειστών, την ακροδεξιά του παρέα την οποία επέβαλε στην ΝΔ" τονίζει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

"Σήμερα, όμως, είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς παρεμβαίνει δημόσια ως «κόφτης» του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να κόψει κάθε διάθεση στήριξης διατάξεων του νομοσχεδίου από τη ΝΔ. Ας τα βρουν μεταξύ τους. Ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα", καταλήγει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Σε απάντησή του στην ανακοίνωσή του Μαξίμου το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει:

«"Κόφτης" για τον κ. Τσίπρα είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που αντιτίθενται στην καταστροφική πολιτική του.

Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση της χώρας και των πολιτών.

Γι' αυτό, στρέφονται προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναζητώντας μια νέα θετική διέξοδο και προοπτική».

Νωρίτερα με παρέμβασή του ο Αντώνης Σαμαράς ουσιαστικά έβαζε φρένο σε οποιαδήποτε σκέψη της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσει κάποια από τα άρθρα του νομοσχεδίου που κατατέθηκαν στη Βουλή και αφορούν τα κόκκινα δάνεια.

Το μήνυμα του πρώην προέδρου της ΝΔ, ο οποίος είναι στη γραμμή του «όχι σε όλα», έρχεται στον απόηχο της συνέντευξης του Κ. Μητσοτάκη στο France 24 όπου είχε αναφέρει ότι θα υπερψηφίσει κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου