Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Δύο συνεργατικοί σχηματισμοί από την Περιφέρεια Αττικής στα βόρεια προάστια

Τους κλάδους και τις δραστηριότητες που εμφανίζουν προοπτικές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας, μέσω της ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών παρουσίασε η Περιφερειακή Ενότητα του βόρειου τομέα στους 12 Δήμους της ευρύτερης περιοχής.

«Σε μια περίοδο που ανεργία στη χώρα μας είναι τριπλάσια από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργούμε μέχρι τέλος Ιουνίου δυο cluster στα βόρεια προάστια, έχοντας αποτυπώσει επτά προοπτικές σε κλάδους και δραστηριότητες που εμφανίζουν δυνατότητες ανάπτυξης» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στους δημάρχους και τους εκπροσώπους τους και συμπλήρωσε:

«Ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση της καταγραφής, έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με φορείς και επαγγελματίες -κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις- και δημιουργούμε τους συνεργατικούς σχηματισμούς, σε συνεργασία και με τους Δήμους, για να δούμε σε ποιους τομείς θα δώσουμε τη δυνατότητα να γίνουν επιλέξιμες δομές για χρηματοδότηση».

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη αναδείχθηκαν οι εξής, αναπτυσσόμενοι τομείς:
1. Τεχνολογικά Clusters Υψηλής Εξειδίκευσης & Αξιοποίηση Πυρήνων Έρευνας & Καινοτομίας (Research & Development)
2. Συνεδριακός, Επιχειρηματικός & «Boutique» Τουρισμός: Διοργάνωση Εξωστρεφών Εκδηλώσεων & Εκθέσεων
3. Πράσινη Διαχείριση: Ενεργειακή Αποδοτικότητα, Διαχείριση Απορριµµάτων & Ανακύκλωση
4. Πυρήνες Βιομηχανίας - Βιοτεχνίας σε Δήμους με ΒΙΟΠΑ, ΒΙΠΕ 
5. Παραδοσιακές Δραστηριότητες σε Συνδυασμό µε Ανάπτυξη του Τουρισμού Εμπειρίας: Κεραμοποιοί, Λιθοξόοι, Εταιρείες Μαρμάρων κ.λπ.
6. Λιανικό Εμπόριο / Cluster Τοπικών Αγορών 
7. Ιατρικός / Φαρμακευτικός Κλάδος: Ιατρικός Τουρισμός, Ιατρικά Συνέδρια & Κλινικές Μελέτες
left.gr

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου