Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Αποκαλυπτικοί διάλογοι επιφανών στελεχών της Ν.Δ. με κατηγορούμενους για το κύκλωμα εκβιασμών (video)


της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Σχέσεις στελεχών της Ν.Δ. με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα εκβιασμών αποκαλύπτουν
τηλεφωνικές συνομιλίες που ανέδειξε η εκπομπή Checkpoint με τη Γιάννα Παπαδάκου στον Alpha.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε με ανακοίνωσή της εξηγήσεις από τη Ν.Δ. για τη σχέση της με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα του εκβιασμού.

Στις συνομιλίες μετέχουν ο Παναγιώτης Μουσσάς δημοσιογράφος και ο Παναγιώτης Μαυρίκος, εκδότης της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, κατηγορούμενοι στο φερόμενο κύκλωμα εκβιασμών που ερευνάται από τη δικαιοσύνη, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό οικειότητας φαίνεται να συνομιλούν με τον πρώην σύμβουλο του Αντ. Σαμαρά Σταύρου Παπασταύρου και το στέλεχος της Ν.Δ. και υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα.

Να σημειωθεί ότι το όνομα του πρώην συμβούλου του Αντ. Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου βρίσκεται και στις λίστες των Panama Papers, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του International Consortium of Investigative Journalists, εντοπίζεται να συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών Green Shamrock Foundation, Diman και Aisios. Να σημειωθεί ότι ο πρώην σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά εμπλέκεται και στις λίστες Λαγκάρντ.

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε: «Μπορείς να το σχολιάσεις αυτό το πράγμα;» αφορά ανθρώπους που βρίσκονται «σε κόμματα, σε βουλευτές, σε τράπεζες είναι δυνατόν;» Ο υπουργός τέλος στην εντατικοποίηση των ελέγχων που διεξάγει η κυβέρνηση με τις εισβολές των οικονομικών εισαγγελέων.

«Ντρέπομαι για την κατάντια» σχολίασε ο Γ. Γιακουμάτος και απέδωσε ευθύνες στην ΕΣΗΕΑ για το πώς δίνει τις άδειες, ενώ ο υπουργός υποδομών Χρ. Σπρίτζης πρόσθεσε και τις ευθύνες του ΕΣΡ.

Συνομιλία του Π. Μουσσά - Στ. Παπασταύρου

Αποκαλυπτική η συνομιλία του κ. Μουσσά με τον κ. Παπασταύρου κατά τη διάρκεια της οποίας παραπονείται για τη στοχοποίησή του και ο «φίλος του ο Τάκης» τον παρηγορεί. Σημεία της οποίας παραθέτονται.

«Μια μέρα θα δικαιωθείς, να σου πω τι καλό έχει η κατά μέτωπο επίθεση, έχει ένα καλό αρχίζει και γίνεται εμμονική και λέει ο άλλος, κάτσε ρε π…η, για όλα φταίει ο Παπασταύρου; Μέχρι και για τον καιρό φταίει ο Παπασταύρου που χαλάει. Είναι το άλλο άκρο».

«Εδώ είπαν στο Σαμαρά ότι είχε κάνει ο άλλος, πως τον λέμε, ο Μπούρας και είπε να μην το κάνουμε και βγήκε ο ίδιος αυτός που είχε την λίστα και είπε ρε παιδιά τεχνική βοήθεια δεν είχα τη λίστα εγώ… το 2015 την πήρα τη λίστα… κατάλαβες».

«Εντάξει, αλλά αυτό… αυτό αν θέλεις υπήρξε μια επικοινωνία τη διαστρέφουνε… με τη λίστα Λαγκάρντ… υπήρχε το όνομα πληρεξούσιος το φούσκωσαν… εδώ δεν έχω καμία σχέση».

«Είσαι ο πιο εύκολος στόχος του είπε ο κ. Π. Μουσσάς συνεχίζοντας… ξέρεις αυτά… τα ξέρεις πολύ καλά… τα πολιτικά μωρέ Σταύρο… σε έχουνε βάλει στο μύλο που αλέθουνε… έτσι κάποια στιγμή θα δικαιωθείς».


Π. Μαυρίκος: «Έχω υποστεί τα κέρατα της ζωής μου και αντί η κυβέρνηση να λέει «ο Θεός μου»

Συνομιλία Π. Μαυρίκου, Π. Μουσσά με την Α. Κάτζου η δημοσιογράφος που την αποκάλυψε πηγαίνοντας στις αρμόδιες αρχές: Πρότεινε συνεργασία για να χτυπάνε αυτούς που θέλουν. «Το Μαρινάκη μπορούμε; Α, το Μαρινάκη ρε… του έχουμε αλλάξει τα φώτα».

«Εμείς πάντα έχουμε μια γραμμή ότι η εποχή της Δούρου στην Περιφέρεια αποτελεί ελπίδα, αυτή είναι η γραμμή μας. Υπάρχουν τεράστια διαφημιστικά κονδύλια που δίνει η Δούρου. Τεράστια ποσά, διακηρύξεις. Θα πω μια διεύθυνση. Δ9.»

«Καλύτερα μέσω του Τάκη» πρόσθεσε ο κ. Μαυρίκος και πρόσθεσε: «έχω υποστεί τα κέρατα της ζωής μου και αντί η κυβέρνηση να λέει «ο Θεός μου»… Γιατί από μια αριστερή εφημερίδα αν βγουν έχουν αξία ένα. Από μια δεξιά εφημερίδα έχουν εκατόν ένα.»

Εν μέσω ύβρεων φαίνεται ο Π. Μουσσάς με τον Π. Μαυρίκο να διαφωνούν για χρηματικό ποσό που είτε από λάθος, είτε σκόπιμα έχασαν. «και βγαίνει 52, δεν βγαίνει 60. Μας έφαγε οχτώ χιλιάρικα. Σταμάτα βρε μ..α που σού ΄φαγε οχτώ χιλιάρικα».

Να σημειωθεί ότι το κύκλωμα είχαν προσπαθήσει να πλησιάσουν την Περιφέρεια Αττικής λόγω της διαχείρισης μεγάλων χρηματικών ποσών το οποίο όμως δεν κατάφεραν να επιτύχουν.


Π. Μουσσάς και Σ. Δήμας για οικουμενική, με ζητούμενο το «ποιος θα την πληρώσει»

Στη συνέχεια σε άλλη συνομιλία ο Π. Μουσσάς απευθυνόμενος με μεγάλη οικειότητα στο στέλεχος της Ν.Δ. Σταύρο Δήμα σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα. Από τη συνομιλία αυτή ενδιαφέρον έχει το σημείο, όπου ο Π. Μουσσάς αναφέρεται στην πιθανότητα οικουμενικής κυβέρνησης «άμα είναι όλοι μαζί δεν θα πληρώσει αυτός, είναι όλοι μαζί».

Π. Μουσσάς: «Είδα τον κακομοίρη τον Σταύρο του αλλάξαν τα φώτα σήμερα…» «τον έχουν στοχοποιήσει». «θα δικαιωθεί… αλλά ταλαιπωρείται πάρα πολύ»

… «φαίνεται πρόεδρε ότι πάμε όλοι μιλάνε για Οικουμενική» «πρώτη φορά ακούω τον Παυλόπουλο να μιλάει για αυτή» «Δεν θα αφήσω την κυβέρνηση που πάει άσχημα να καταστρέψει τη χώρα, ούτε την αντιπολίτευση… εκλογές δεν θα γίνουν… αρχίζει και φτιάχνεται το μείγμα… τα υλικά υπάρχουνε… έτσι δεν είναι Πρόεδρε; Τι λες και εσύ;»

Σ. Δήμας: «Τι να σου πω, ποιοι θα είναι το θύμα που θα βρούνε, θα βρούνε κάποιον ο οποίος θα πληρώσει άγρια γιατί δεν είναι το θέμα της οικονομίας, το προσφυγικό είναι το θέμα.»

Π. Μουσσάς: «Άμα είναι όμως όλοι μαζί δεν θα πληρώσει αυτός, είναι όλοι μαζί, η οικουμενική».

Σ. Δήμας: «Μπα αυτός θα την πληρώσει.»

Π. Μουσσάς: Λες;

Σ. Δήμας: Θα δούμε.

Π. Μουσσάς: Θα μιλήσω και με τον Τάκη μήπως έρθουμε να σε δούμε από κοντά.


*** * ***

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία στην υπόθεση του φερόμενου κυκλώματος δημοσιογράφων εκβιαστών, υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη. Σκοπός σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις ήταν η εξασφάλιση κερδών από το μοίρασμα της διαφημιστικής πίτας, αλλά και "στοχοποίηση" συγκεκριμένων πολιτικών, ή δημόσιων προσώπων με δημοσιεύματα "αμφιλεγόμενων" πληροφοριών, που διακινούσαν μέσα από τα ΜΜΕ που ήλεγχαν.

Αποκαλυπτικές οι συνομιλίες που ανέδειξε η εκπομπή Checkpoint με την Γιάννα Παπαδάκου στην υπόθεση του φερόμενου κυκλώματος εκβιαστών.

Οι φερόμενοι ως εκβιαστές συνομιλούν με χαρακτηριστική οικειότητα με τον εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο, τον σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, αλλά και τον υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα.

O Τάκης Μουσσάς, βασικός κατηγορούμενος για το φερόμενο κύκλωμα των εκβιασμών, στα αποσπάσματα από συνομιλίες που μεταδόθηκαν φαίνεται να συνομιλεί για θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία του με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, τον οποίο ενημερώνει για δημοσιεύματα που έχει αναρτήσει και πρέπει να τα δει, ενώ τον συμβουλεύει να στήσει ένα ρεπορτάζ για να ενισχυθεί το πολιτικό του προφίλ.

«Είσαι θεός» «Τους έχεις σκόνη και θρύψαλα». «Στο λέει ο Τάκης ο φίλος σου, άμα δεν μ' άρεσε κάτι θα στο ‘λεγα. «Έχεις γίνει και σωστά πολύ εκπρόσωπος» «Θέλω τυχαία φωτογραφία που τρως με τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου».


Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουμουτσάκος είχε κάνει μήνυση στην Όλγα Γεροβασίλη και είχε γράψει σε δήλωσή του: "Η γκεμπελικής έμπνευσης, χονδροειδής απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων αποδεικνύει ότι, με τρόπο βορβορώδη, στήνουν σκηνικό λασπομαχίας και διχασμού ενόψει της Τρίτης".

Ενώ στο twitter έγραφε:

«Καταθέτω αγωγή κατά της κ. Γεροβασίλη» «Όταν σου επιτίθενται ταυτόχρονα οι μηχανισμοί της εξτρεμιστικής δεξιάς και της Συριζαίικης προπαγάνδας, ξέρεις ότι είσαι στο σωστό δρόμο».

*** * ***

Να εξηγήσει επιτέλους τη σχέση της με τους εμπλεκόμενους στο φερόμενο κύκλωμα εκβιασμού, καλεί τη ΝΔ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Για μια ακόμα φορά έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία, που αποκαλύπτουν τις στενές σχέσεις κορυφαίων στελεχών της ΝΔ με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα εκβιαστών» δήλωσε νωρίτερα σήμερα η Ολ. Γεροβασίλη και υπογράμμισε: «τα αποσπάσματα που μεταδόθηκαν χθες σε τηλεοπτική εκπομπή, δείχνουν τους κατηγορούμενους σε ρόλο συμβούλου επικοινωνίας για τα στελέχη της ΝΔ, με αναφορές σε τακτικές προσωπικής προβολής και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα».

«Η ΝΔ οφείλει να απαντήσει αν οι επαφές αυτές σχετίζονται με τα χρηματικά ποσά που το ταμείο του κόμματος κατέβαλε πλουσιοπάροχα και σε τακτική βάση στους κατηγορούμενους για εκβιασμό. Οι Έλληνες φορολογούμενοι, στους οποίους ανήκουν τα χρήματα αυτά, περιμένουν επιτέλους μια απάντηση» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κουμουτσάκος είχε καταθέσει μήνυση στα τέλη Μαρτίου κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά από τη δήλωσή της στην οποία έκανε λόγο για σχέσεις του εκπροσώπου της ΝΔ με άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού, επικαλούμενη δημοσίευμα της εφημερίδας "Εθνος".

Ο Γ. Κουμουτσάκος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες της Όλγας Γεροβασίλη για την εμπλοκή του στην υπόθεση, κάνοντας λόγο για "γκεμπελικής έμπνευσης, χονδροειδής απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων", ενώ είχε προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη με αφορμή τη "συνειδητή σπίλωση της προσωπικότητάς του", που, όπως είπε, επιχείρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου