Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ο δήμος Μοσχάτου-Ταύρου διακόπτει από την 1η Ιουλίου το πρόγραμμα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων εξαιτίας των φθορών

Την προσωρινή διακοπή του προγράμματος των Κοινόχρηστων Ποδηλάτων, λόγω των συχνών φθορών που καθιστούν το κόστος της συντήρησης πολύ υψηλό για τη συνέχιση του προγράμματος, ανακοίνωσε ο δήμος Μοσχάτου-Ταύρου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δήμου:

Βασική προτεραιότητα του Δήμου μας αποτελεί η βιώσιμη ανάπτυξη και ειδικότερα στο θέμα τηςήπιας και εναλλακτικής μετακίνησης μέσα στην πόλη που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και αποσυμφορεί κυκλοφοριακά την πόλη.

Μάλιστα, το ποδήλατο αποτελεί το μοναδικό μέσο μετακίνησης που δεν καταναλώνει κανενός είδους ενέργεια, μειώνει τους αστικούς ρύπους αλλά και βελτιώνει την υγεία και προσφέρει ευεξία.

Για τους παραπάνω λόγους ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου μέσω του Πράσινου Ταμείου και του προγράμματος Αστικής Αναζωογόνησης εξασφάλισε τη λειτουργία από το φθινόπωρο του 2013 τουΣυστήματος Κοινοχρήστων Ποδηλάτων με 60 ποδήλατα σε 5 διαφορετικά σημεία– σταθμούς στα πλέον κεντρικά σημεία του Δήμου μας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας.

Παρά το γεγονός ότι στα τρία χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος περίπου 450 εγγεγραμμένοιχρήστες εμπιστεύθηκαν και αξιοποίησαν τα Κοινόχρηστα Ποδήλατα, οι συχνές φθορές και οι επανειλημμένοι βανδαλισμοί από παραβατικές ομάδες καθιστούν το κόστος συντήρησης υψηλό για τη συνέχιση του Προγράμματος. Συνέπεια των προηγουμένων αποτελεί η απόφαση για την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Προγράμματος από την 1η Ιουλίου.

Ο Δήμος μας θα διαμορφώσει όλες εκείνες τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το συντομότερο δυνατόν, το Πρόγραμμα των Κοινοχρήστων Ποδηλάτων να ενεργοποιηθεί εκ νέου με αυστηρά μέτρα προστασίας που θα αποθαρρύνουν όσους επιλέγουν να καταστρέφουν και να απαξιώνουν τη δημόσια περιουσία.

Η βιώσιμη μετακίνηση με το ποδήλατο αποτελεί κρίσιμη προτεραιότητα καθώς προσδίδει τον τόνο της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα του πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου