Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσει τις θέσεις για το συνέδριο του κόμματος

Οριστικοποιήθηκε για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την έγκριση των Θέσεων
του επικείμενου συνεδρίου του κόμματος, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του.

Επίσης στη διάθεση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθούν λίγες αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος (σύμφωνα με πληροφορίες μόνο 10, καθώς επιδιώκεται σε αυτό το συνέδριο το βάρος να δοθεί στο ζήτημα των θέσεων) και ο κανονισμός των προσυνεδριακών διαδικασιών, ενώ στην ατζέντα της συνεδρίασης θα περιλαμβάνονται και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, μεταξύ των οποίων και το θέμα του εκλογικού νόμου.

Ακόμη η Κ.Ε. αναμένεται να πάρει τις τελικές αποφάσεις και για την ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου, με πιθανότερο το τετραήμερο 6 έως 9 Οκτωβρίου.

Η συνεδρίαση της Κ.Ε. θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 9.30 το πρωί στο Divani Caravel Hotel (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2).

*** * ***

Είκοσι έξι τομές στη διακυβέρνηση της χώρας εμπεριέχονται στις θέσεις που προετοίμασε η αρμόδια επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και θα τεθούν στην κρίση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το επόμενο Σαββατοκύριακο και στη συνέχεια στον προσυνεδριακό διάλογο που θα γίνει στις Οργανώσεις Μελών.

Οι θέσεις χωρίζονται σε τέσσερα κεφάλαια:
1. Απολογισμός, 
2. Το παρόν και το μέλλον (Η Αριστερά στον 21ο αιώνα), 
3. Για ένα κόμμα ενεργών πολιτών, έκφραση αγωνιών και ελπίδων της Κοινωνίας, 
4. Αριστερό πρόγραμμα, απεγκλωβισμός από τις αιτίες που μας οδήγησαν στο μνημόνιο, από το οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο του νεοφιλελευθερισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Το κεφάλαιο του απολογισμού απασχόλησε ιδιαίτερα την επιτροπή θέσεων, από το οποίο εξάγονται, εξάλλου, πολλά συμπεράσματα για τη μετέπειτα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αποκλείεται, επίσης, γύρω από αυτό το κεφάλαιο να επικεντρωθεί και η συζήτηση κατά τον προσυνεδριακό διάλογο.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόταση επιτροπής θέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου