Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Μοσχάτο: "Θάνατος στη Βενετία" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 9.00μμ

Η τελευταία προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας για το μήνα Ιούνιο είναι αφιερωμένη στο αριστούργημα του Λουκίνο Βισκόντι, "Θάνατος στη Βενετία", βασισμένο στο ομότιτλο αριστούργημα του Τόμας Μαν.

Η προβολή γίνεται στον κήπο της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο, την Τετάρτη 29 Ιουνίου λίγο μετά τις εννιά το βράδυ.

Προσπαθώντας να βρει την ηρεμία
από προσωπικά και επαγγελματικά προβλήματα, ο συγγραφέας Άσενμπαχ ταξιδεύει στη Βενετία.

Εκεί, έρχεται αντιμέτωπος με τον Πολωνό έφηβο Τάτζιο, που παραθερίζει στη φημισμένη Ιταλική πόλη μαζί με την οικογένειά του. Ο Τάτζιο προσωποποιεί για τον Άσενμπαχ το ιδανικό της ομορφιάς που ο μεσήλικας συγγραφέας αναζητούσε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Παράλληλα με το ενδιαφέρον του συγγραφέα για τον άγνωστο έφηβο, στην πόλη εξελίσσεται μια επιδημία, χωρίς οι επισκέπτες να το γνωρίζουν.

Σπάνια έχει συμβεί η κινηματογραφική διασκευή ενός λογοτεχνικού έργου να στέκεται τόσο άξια δίπλα στο πρωτότυπο όσο στην περίπτωση της μεταφοράς που έκανε ο σπουδαίος Λουκίνο Βισκόντι πάνω στη νουβέλα του εξίσου σημαντικού συγγραφέα Τόμας Μαν.

Εμπνευσμένος από την πρόζα του Μαν αλλά και από το έργο του Γκούσταβ Μάλερ, στον οποίο υποτίθεται πως είναι μερικώς βασισμένος ο χαρακτήρας του Άσενμπαχ, ο Βισκόντι δομεί το σενάριο και τη σκηνοθεσία του με τον ίδιο τρόπο που ένας συνθέτης θα δομούσε μια συμφωνία.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό ηχητικά, είναι, όμως, ιδιαίτερα φροντισμένο και ενδιαφέρον και οπτικά. Συνολικά, έχουμε να κάνουμε με μια πολύ σημαντική στιγμή στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Το event στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου