Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Αθώος για ακόμη μια φορά ο Χρήστος Κορτζίδης !

Σήμερα 23/6/2016 το δικαστήριο έκρινε, για μια ακόμη φορά, αθώο τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστο Κορτζίδη.

Η δίκη αφορούσε τα επεισόδια που έγιναν στην πλαζ Ελληνικού στις 10/8/2007 (πριν εννέα χρόνια δηλαδή).

Τότε, με μια κλιμακούμενη δεκαήμερη ένταση, η οποία κατέληξε σε επιθέσεις κατά λουομένων και υπαλλήλων του Δήμου Ελληνικού, οι υπάλληλοι της εταιρίας που εκμεταλλεύονταν την πλαζ μέχρι την αφαίρεση των κάγκελων προσπάθησαν να εγκαταστήσουν ταμειακή μηχανή και να εισπράξουν ξανά εισιτήριο.

Η ιστοσελίδα του Δήμου Ελληνικού στη σχετική με τα επεισόδια αναφορά της κατονόμαζε τους πρωτεργάτες της επίθεσης. Κάποιος απ' αυτούς θεώρησε εαυτόν θιγόμενο από το δημοσίευμα και έκανε μήνυση στο Δήμαρχο για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το δικαστήριο κρίνοντας προφανώς ότι δεν υπήρχε πρόθεση προσβολής του ατόμου αλλά ενημέρωσης των πολιτών αθώωσε το Χρήστο Κορτζίδη.

Τέλος καλό όλα καλά θα πει κάποιος.

Αλλά αυτό το γαϊτανάκι των μηνύσεων και των αγωγών πάει πολύ μακριά. Για ένα κομματάκι της παραλίας του Ελληνικού που ελευθερώθηκε από την ιδιωτική εκμετάλλευση το 2007 έχουν στηθείδεκάδες δίκες με την ανάλογη ταλαιπωρία όχι μόνο των εγκαλουμένων αλλά και των μαρτύρων που συχνότατα αντιμετωπίζουν, με τη σειρά τους μηνύσεις για ψευδορκία.

Τα συμφέροντα δεν συγχωρούν εκείνους που αμφισβήτησαν την ασυδοσία τους. Όμως η δικαιοσύνη, για μια ακόμη φορά, στάθηκε στο ύψος της δίνοντας τη λύση.


Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου