Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Δεν θα σε αφήσω...

του Θανάση Καρτερού

Δεν θα σε αφήσω να διαλύσεις τη Δικαιοσύνη! Αυτό το μήνυμα αποκαλύφθηκε ότι έστειλε ο Χαράλαμπος Αθανασίου στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Πρώην ανώτατος
δικαστικός και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο πρώτος. Πρώην εισαγγελέας και νυν αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς στην κυβέρνηση Τσίπρα, ο δεύτερος.

Μιλάμε, εν ολίγοις, για θεσμικούς παράγοντες, που η στάση και ο λόγος τους έχουν πολλαπλάσια σημασία από των κοινών θνητών. Παράγοντες μάλιστα της Δικαιοσύνης.

Τι κάνει, λοιπόν, με το μήνυμά του αυτό ο Αθανασίου;

Πρώτον, απειλεί ανοιχτά τον Παπαγγελόπουλο. Πράγμα που, αν όχι ως πολιτικός, τουλάχιστον ως δικαστής, θα έπρεπε να ξέρει τι σημαίνει.

Δεύτερον, αυτό δεν το κάνει τουλάχιστον σε συζήτηση στη Βουλή, αλλά με προσωπικό μήνυμα, που μάλλον σε σπείρα που πουλάει προστασία παρά σε πρώην εισαγγελέα αρμόζει.

Και, τρίτον, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της Δικαιοσύνης.

Προσωπικό του, συνεπώς, το ζήτημα: Δεν θα σε αφήσω να διαλύσεις το μαγαζί μου, η μετάφραση.

Δεν θα είχε κανένα νόημα να χωθούμε στο ερεβώδες του Αθανασίου, ούτε καν να θυμηθούμε τι είδους Δικαιοσύνη -που φοβάται μη διαλυθεί! - παρέδωσε, αν αυτό το λιγόλογο απειλητικό μήνυμα δεν αντιπροσώπευε μια συνολική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Της οποίας η συμπεριφορά είναι ακριβώς συμπεριφορά Αθανασίου. Δεν θα σε αφήσω... Να διαλύσεις τη χώρα, την οικονομία, την Παιδεία, τη Δικαιοσύνη. Τα μαγαζιά μου στο εμπορικό κέντρο της κυβερνητικής εξουσίας, του οποίου είμαι ιδιοκτήτης.

Το έχει αυτό το χούι, θα πείτε, η Δεξιά, ανέκαθεν. Έπεφτε το ξύλο σύννεφο από τους ιδιοκτήτες όταν κάποιοι διεκδικούσαν το μαγαζί. Χρειάστηκε αγώνας και τα γαλλικά του εθνάρχη για να καταλάβουν, το '81, ότι οφείλουν να παραδώσουν ωραία και καλά σε άλλους. Αλλά υποτροπίασαν με τον Σαμαρά, που έξω φρενών -και εκτός δημοκρατικού ήθους- για την καταπάτηση του μαγαζιού, δεν πήγε να παραδώσει, όπως ορίζει το δημοκρατικό τυπικό, στον Τσίπρα. Και η υποτροπή αυτή συνεχίζεται με τον Μητσοτάκη. Έξω οι καταπατητές!

Στη γραμμή αυτή κι ο Αθανασίου.

Δεν ξέρω αν τρόμαξε ο Παπαγγελόπουλος από την απειλή. Όχι, υποθέτω. Αλλά καλά θα κάνουμε να μην τα αφήνουμε κάτι τέτοια να περνάνε έτσι. Ας τρομάξουμε λίγο, δεν πειράζει. Γιατί τα απειλητικά, βίαια, σκοτεινά λόγια εκκολάπτουν απειλητικά, βίαια, σκοτεινά αβγά...

η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου