Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Όταν σε πάνε στο σφαγείο έχεις δύο δρόμους

Ζούμε στην εποχή της παράκρουσης και των αντιφατικών μηνυμάτων με σκοπό να κατατρομοκρατηθούν οι λαοί και να υποταχθούν.

Όλα τα ΜΜΕ δεν έχουν σταματήσει να λένε: Αχαρτογράφητα νερά, γκρεμός, Αρμαγεδδών, θύελλα, καταστροφή, κατάρρευση, σεισμός, εμφύλιος, διάσπαση, απόσχιση, διάλυση, μαύρη Παρασκευή στα χρηματιστήρια, πάγωσαν οι αγορές...

Ας βάλουμε ορισμένα πράγματα στη σειρά. Δεν είναι δυνατόν από την μια να είναι αχαρτογράφητα τα νερά και από την άλλη ταυτόχρονα να ξέρουμε ότι όλα αυτά οδηγούν σε καταστροφή και φτωχοποίηση.


Τα χαρτογραφημένα νερά δηλαδή ποιά είναι; Οι πολιτικές λιτότητας, τα σπασμένα των τραπεζιτών, η καπιταλιστική κρίση, η φτώχεια, οι κοινωνικές ανισότητες, η Μέρκελ, ο Ολάντ, ο Σούλτς, ο Ντράγκι, ο Σόιμπλε κοκ τί είναι; Τα χαρτογραφημένα νερά δεν είναι; Ποιούς δουλεύουμε δηλαδή; Το παιχνίδι που μας πουλάνε είναι: ή εξαντλητική λιτότητα εντός Ε.Ε. ή "πιο" εξαντλητική λιτότητα εκτός Ε.Ε.!

Επίσης μην ξεχνάτε ότι αναφορικά με το Brexit έχουμε μια χώρα που λέγεται Ηνωμένο ΒΑΣΙΛΕΙΟ! Μιλάμε για μοναρχία οπότε και οι λαοί της έχουν πολλά βήματα να κάνουν... είναι βαθύτατα συντηρητικοί.

Ένα άλλο ζήτημα που μας απασχολεί είναι αν η όποια αποχώρηση δώσει λύση στο πρόβλημα της λιτότητας. Η λιτότητα δεν προέκυψε έτσι από το πουθενά. Είναι αποτέλεσμα μια απολύτως προβλεπόμενης καπιταλιστικής κρίσης.

Ας τελειώνουμε με τα παραμύθια. Όποιος έχει την ικανότητα να οργανώσει τον λαό να γίνουν όλα τα βήματα ας το πράξει. Άλλως να το βουλώσει ακριβώς επειδή είναι άχρηστος.

Το να απέχω, να κάθομαι σε μια γωνιά και να κουνάω το δάκτυλο στους άλλους που προσπαθούν, λέγοντάς τους ότι δεν θα καταφέρουν τίποτα, δεν αποδεικνύει ότι είμαι σωστός. Το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι εγώ είμαι λάθος μιας δεν έχω καταφέρει να κάνω κάτι αξιόλογο έως σήμερα.

Αν δεν δώσεις τη μάχη δεν μπορείς να μιλάς για ήττες και για νίκες. Αυτή η πρόστυχη στάση, η απάθεια, η αδιαφορία και τα δακτυλάκια που κουνιούνται το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν δώρο το λαό στους φασίστες.

Όταν σε πάνε στο σφαγείο έχεις δύο δρόμους. Ο ένας να πας ήσυχα και να αποδεχθείς το τέλος σου. Ο άλλος να αντισταθείς και να δώσεις μάχη να ξεφύγεις... ή θα τα καταφέρεις και θα απελευθερωθείς ή δεν θα τα καταφέρεις και θα καταλήξεις πάλι στο σφαγείο.

Στην πρώτη περίπτωση όντας ήσυχος-υπάκουος έχεις προδιαγεγραμμένο τέλος. Στην δεύτερη έχεις πιθανότητες να ξεφύγεις. ΟΣΟ πιο οργανωμένος είσαι τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να πετύχεις το στόχο σου.

Αυτοί που πουλάνε επαναστατικά όνειρα με εφόδους σε ανάκτορα ως δια μαγείας είναι οι καλύτεροι υπηρέτες του αστικού συστήματος. Δεν θα μας αποκαρδιώσουν και δεν θα τους το επιτρέψουμε να παίξουν το παιχνιδάκι της άρχουσας.

Μάχη λοιπόν, βήμα βήμα, ασταμάτητα, να ξεκινήσουμε να αλλάξουμε αυτό το σύστημα με κάθε τρόπο. Όχι άλλη επανάληψη της κωμικοτραγικής ιστορίας του νεοελληνικού κράτους, όχι άλλες Βάρκιζες, όχι άλλα Πολυτεχνεία, όχι άλλα καπελώματα στο κίνημα, όχι άλλα πολιτικά μαγαζάκια και κοινοβουλευτικές αποζημιώσεις.

Οι κοινωνίες αλλάζουν όταν τα μέλη τους αλλάζουν, όταν πάψουν να υποκρίνονται... πάψτε να υποδύεστε τους επαναστάτες της Οκτωβριανής...



Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου