Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

«Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και συγχαίρουμε μαθητές και δασκάλους»

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τους δασκάλους των καλλιτεχνικών τμημάτων του Δήμου μας που η έκθεση των δημιουργημάτων τους στο Πνευματικό Κέντρο είναι κάθε φορά ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας.

Η προσφορά των υπευθύνων των καλλιτεχνικών τμημάτων είναι μεγάλη όμως και φέτος δεν έχουν πληρωθεί μετά από οκτώμισι μήνες εργασίας.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Δήμου και του Πνευματικού Κέντρου που όχι μόνο δεν ανέλαβαν την ευθύνη που τους αναλογεί, αλλά κατά την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης των τμημάτων στις 25/5 ούτε καν αναφέρθηκαν στο γεγονός.

Φωτογραφίσεις, πομπώδεις λόγοι, αγιασμοί, αλλά για την ταμπακιέρα τσιμουδιά. Οι εργαζόμενοι έρμαια και φέτος της ανικανότητας των αρμοδίων να τους πληρώσουν εγκαίρως.

Το γεγονός δεν προσφέρεται για λαϊκή κατανάλωση, αντίθετα, προτείναμε και επιμένουμε ότι από σήμερα κιόλας είμαστε υποχρεωμένοι να διερευνήσουμε το θέμα των συμβάσεων και της αμοιβής των δασκάλων όλων των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου και να δούμε τι δεν κάνουμε σωστά.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν γιατί σε πολλούς άλλους Δήμους δεν υφίσταται το πρόβλημα και μάλιστα για τρίτη συνεχή χρονιά όπως εδώ.

Ελπίζουμε να μην είναι θέση του Δήμου η έκφραση που ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο «θα κλάψουν πολλοί» διότι, πέρα από την εκβιαστική και απειλητική χροιά της, δεν συνάδει με τις διαδικασίες επιλογής και τα κριτήρια που θα πρέπει να υπερισχύουν κάθε φορά για τη στελέχωση ενός δημοτικού φορέα ή οργανισμού, όπως για παράδειγμα η εκπαιδευτική κατάρτιση, η επαγγελματική καταξίωση, η αποδοχή από τους μαθητές και την τοπική κοινωνία, τα κοινωνικά κριτήρια.

«Πολίτες σε δράση για την ανατροπή»
Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου