Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Δεν ξεχνάμε κανέναν και τίποτε, Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού - Συνεχίζουμε...

Απάντηση στο μέλος του Δ.Σ. της "Ελληνικό Α.Ε." Αριστείδη Θωμόπουλο από τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νοτίων Προαστίων Μπάμπη Μπιλίνη δημοσίευσε η "Αυγή" της 17ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί γιατί η Ν.Ε. ζητάει την παραίτηση των μελών του Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε., επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τις ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις που υπήρξαν στο εσωτερικό του Δ.Σ. το προηγούμενο διάστημα.

Ειδική έμμεση αναφορά κάνει και στον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης τονίζοντας ότι "
έχει την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε. για να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο έναντι της Lamda", ενώ με την ιδιότητά του ως δημάρχου "παίρνει για λογαριασμό του οργανισμού, του οποίου είναι επικεφαλής, χορηγίες από τη Lamda".

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του Μπάμπη Μπιλίνη *:

"Σε απόφασή της η Ν.Ε. Νότιας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο "Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, συνεχίζουμε...", μεταξύ πολλών άλλων στόχων αναφέρει:

"Η άμεση αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ. και των υψηλόβαθμων και υψηλόμισθων στελεχών της Ελληνικό Α.Ε., γιατί αποδεδειγμένα δεν μπορούν να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον, μιας και προτάσσουν τα συμφέροντα του επενδυτή εις βάρος του Δημοσίου, τα δικά τους προσωπικά, μικροπολιτικά και άλλα συμφέροντα".

Επειδή μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε. διαμαρτύρονται ότι αυτή η αναφορά τους θίγει προσωπικά, δηλώνουμε ότι η αναφορά στο Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε. αφορά το σύνολο του οργάνου ως σώματος. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το ποιος μειοψηφούσε και ποιος όχι σε συγκεκριμένες ενέργειες, που αποδείχθηκαν "βασιλικότερες του βασιλέως".

Για παράδειγμα:
* Η πίεση με ανταλλαγή εγγράφων ή προφορικά προς συλλόγους να εγκαταλείψουν τον χώρο, ενώ με το μνημόνιο κατανόησης παραμένουν. 
* Η προσπάθεια έξωσης των εγκαταστάσεων ΑμεΑ, ενώ τώρα παραμένουν. 
* Οι έγγραφες πιέσεις προς τη διοίκηση του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις άμεσα, ενώ αυτές παραμένουν.
Είναι επίσης γνωστή η προσπάθεια απαξίωσης του έργου των εμπειρογνωμόνων που είχε ορίσει η κυβέρνηση για να διαπραγματευτούν το έργο και τους όρους της σύμβασης. Μια ανάγνωση στις αναφορές του Τύπου φτάνει για να το καταλάβεις.

Όσο για τα μικροπολιτικά και προσωπικά συμφέροντα, αρκεί να ψάξουμε λίγο για το πού κατευθύνθηκαν χορηγίες της Lamda, σε ποιους πολιτικούς οργανισμούς, που έχουν επικεφαλής πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν στο Δ.Σ.

Φαντάζομαι ότι είναι "νόμιμο" κάποιος να έχει την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε. για να εκπροσωπεί το ΤΑΙΠΕΔ και κατ' επέκταση το Ελληνικό Δημόσιο έναντι της Lamda, και με την άλλη του πολιτική ιδιότητα να παίρνει για λογαριασμό του οργανισμού, του οποίου είναι επικεφαλής, χορηγίες από τη Lamda, αλλιώς το ΤΑΙΠΕΔ θα είχε φροντίσει να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του!

Τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. δεν δίνονται στη δημοσιότητα. Οι εξαιρετέοι, λοιπόν, γνωρίζουν ότι εξαιρούνται, εμείς όμως δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιοι κάθε φορά μειοψήφησαν και ποιοι όχι.

* ο Μπάμπης Μπιλίνης είναι συντονιστής της Ν.Ε. Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ

η Αυγή


Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου