Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Μοσχάτο: "Το μερίδιο των Αγγέλων" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 9.00μμ

Η τρίτη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας για το μήνα Ιούλιο περιλαμβάνει την ταινία "Το μερίδιο των Αγγέλων - The Angels' Share" (2012) του Κεν Λόουτς.

Η προβολή γίνεται στον πανέμορφο κήπο της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας.
Στον χώρο θα βρείτε επίσης το ειδικό κουτί
οικονομικής ενίσχυσης των προσφύγων.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Σε ύφος πιο ανάλαφρο από παλιότερες αλλά και επόμενες δημιουργίες του, αλλά με τον ίδιο κοινωνικό προβληματισμό και ενδιαφέρον για τη ζωή της βρετανικής εργατικής τάξης, το "Μερίδιο των Αγγέλων" αφηγείται τα προβλήματα του νεαρού Ρόνι με το νόμο και την οικογένεια της γυναίκας του, που τον θεωρεί ανεπιθύμητο και το πώς όλη η ζωή του αλλάζει, μετά από μια απλή επίσκεψη σε σκωτσέζικα αποστακτήρια ουίσκυ.

Το event στο facebook

Λίγα λόγια από το myfilm.gr:

του Κεν Λόουτς
με τους Πολ Μπράνιγκαν, Τζον Χένσο, Γκάρι Μέιτλαντ, Τζασμίν Ρίγκινς, Γουίλιαμ Ρουέν, Ρότζερ Άλαμ, Τσάρλι Μακλίν

Υπόθεση:

Όταν ο Ronnie, ένας νεαρός από τη Γλασκώβη, αγκαλιάζει για πρώτη φορά το νεογέννητο γιο του Luke, ορκίζεται να του εξασφαλίσει μια καλύτερη μοίρα από τη δική του.

Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα καθώς ο νεοφώτιστος πατέρας εκτός από καταδικασμένος σε 300 ώρες κοινωνικής εργασίας για διάφορες αξιόποινες πράξεις, είναι εγκλωβισμένος στον κλοιό της ανεργίας και του περιθωρίου.

Για καλή του τύχη όμως ανακαλύπτει ότι διαθέτει μια χαρισματική όσφρηση που του επιτρέπει να διακρίνει την υφή και τα αρώματα του ουίσκι κι έτσι του δίνεται η ευκαιρία που ζητούσε για να αλλάξει τη ζωή του.

Εκτός από ουίσκι ο Ken Loach κερνάει ελπίδα

«Η feelgood κωμωδία της χρονιάς … ποιος θα το φανταζόταν;», Irish Times
«Ο Ken Loach συνδυάζει την κωμωδία με την πολιτική σε μια τρυφερή ταινία με επιδέξια πλοκή», The Observer
«Σε αυτή την ασυνήθιστα χαρούμενη δραματική κωμωδία του Ken Loach υπάρχει αγάπη, γέλιο και πολύ ουίσκι», Hollywood Reporter

«Το μερίδιο των αγγέλων» αναφέρεται στην ποσότητα του ουίσκι, το 2%, που εξατμίζεται ανεξήγητα κατά την παλαίωση. Με αυτόν τον μαγικό τίτλο και μια ξεκάθαρη διάθεση αισιοδοξίας ο Ken Loach διανθίζει τη φιλμογραφία του με μια διασκεδαστική κωμωδία που διαδραματίζεται στη Σκωτία, καταγράφοντας τις περιπέτειες μιας νεανικής παρέας που έχει μπλεξίματα με τον νόμο.

Διατηρώντας το ρεαλιστικό στοιχείο που τον διακρίνει, ο σκηνοθέτης συνεργάζεται και πάλι με τον σεναριογράφο Paul Laverty («Γλυκά Δεκάξι», «Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι»), σε μια αναπάντεχα διασκεδαστική ταινία που μιλάει για την ελπίδα, τη συμπαράσταση και κυρίως τις δεύτερες ευκαιρίες. Αυτές που πρέπει να δίνονται στους νέους, που παρά τις κακοτοπιές, έχουν πάνω από όλα το δικαίωμα να ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή.

Με αστείες σκηνές, συνωμοτικό χιούμορ, στέρεο σενάριο και την πίστη στο γεγονός ότι οι φύλακες άγγελοι υπάρχουν, ο Ken Loach αγκαλιάζει τους περιθωριακούς ήρωες μιας πνιγμένης στην ανεργία Γλασκόβης και, εκτός από γουλιές πανάκριβου ουίσκι, τους κερνάει την πιο πολύτιμη γεύση από όλες, αυτήν της ελπίδας.

Η πιο κωμική ταινία του Ken Loach, εκτός από διθυραμβικές κριτικές, απέσπασε και το βραβείο Επιτροπής στο φεστιβάλ των Καννών το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου