Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Η διάλυση της αυτοκρατορίας

Κατοικία στο Μαϊάμι με έργο του Steven Gagnon *
ΝΙΚΗ Α.Ε., ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΤΕ, ΞΥΝΟΣ Α.Ε. Starbucks, Grand Optical, Beauty Shop, Sephora, Marks and Spencer, Carrefour, Champion supermarket, COMPASS ROSE LIMITED, Think Beuty.

Συστάσεις ΕΠΕ και ΑΕ, Απορροφήσεις, Συγχωνεύσεις, Διασπάσεις εταιρειών!!! Μια οικογένεια - αυτοκρατορία.

Το τέλος για τον Δημήτρη και τον αδελφό του Παναγιώτη Μαρινόπουλο του Δημητρίου ως επίσης και για τους Πάνο ή Πανάρα και Στέφανο Μαρινόπουλο του Ιωάννου, οι οποίοι συνέχισαν το όραμα των πατεράδων τους αλλά σαν τρίτη γενιά δεν κατάφεραν να το σώσουν.

Η οικογένεια Μαρινοπούλου αδίστακτη, ασταμάτητη σάρωσε την δεκαετία 1990-2000 έως και το 2010. Κατέστρεψε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μάζεψε όλο το χρήμα.

Εισήγαγε στην Ελλαδα ότι ξενόφερτη συνήθεια υπήρχε έξω. Αλυσίδες καταστημάτων. Franchise. Εφάρμοσε μία επιθετική πολιτική ανοίγοντας μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα, είτε αγοράζοντας εκτάσεις και χτίζοντας υπεραγορές, είτε μισθώνοντας ακίνητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε μέσω franchise με λεόντειες συμφωνίες και όρους προς όφελός της.

Αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων ήταν η απορρύθμιση της αγοράς, εξαντλητικά ωράρια, απαράδεκτα μεροκάματα.

Εφάρμοσε μία προγραμματισμένη ληστεία εις βάρος του Ελληνικού Κράτους και με την άδεια των τότε Κυβερνήσεων. Δανειακές συμβάσεις, καταθέσεις στο εξωτερικό, μην πληρώνοντας ούτε μισό ευρώ σε φόρους. Ληστεία κανονική.

Ας θυμηθούμε τα Starbucks, 55 καταστήματα μόνο στην Αθήνα!!! Και αφού μάζεψε όλα τα λεφτά τα έκλεισε… Ποιος θα σκεφτεί τους εργαζόμενους εκεί;;; Beauty Shop. Τhink Beauty. Sephora. Από παντού και από τους πάντες γέμιζαν τις τσέπες τους και μετά τα έστελναν έξω μέσω των οff shore.

Και έρχονται τώρα να σου πουν ότι πτώχευσαν ενώ χρωστάνε 700 μύρια σε προμηθευτές. Και μισθούς και εισφορές. Όλα μαζί 1,5 δις που κι αυτό ακόμα αμφισβητεί ο κύριος υποψήφιος επενδυτής. Έχει κλάψει πολύ κόσμος.

Λευκοί καρχαρίες που στα χρόνια των παχιών αγελάδων και μάζεψαν, και σάρωσαν όλη τη χώρα, και τώρα αδιαφορούν για τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν, κάνοντας οι ίδιοι διακοπές στο Μαϊάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου