Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Αν ως γραμματέας ρωτηθώ από τις ελεγκτικές αρχές, τι θα απαντήσω, κύριε πρόεδρε του Συλλόγου «ΠΡΟΟΔΟΣ»;



Κανένας απολογισμός ένα μήνα μετά
από το "παραδοσιακό αντάμωμα"
Ως γραμματέας του Συλλόγου «ΠΡΟΟΔΟΣ» και σύμφωνα με το καταστατικό έχω χρέος να συντάσσω και να υπογράφω κάθε έγγραφο του Συλλόγου μας και να φροντίζω για την τήρηση του καταστατικού.


Μετά την εκδήλωση της 25ης Ιουνίου στο πάρκο της 129ΠΥ συγκλήθηκε το Δ.Σ., τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης (που εκ του καταστατικού η σύνταξή της είναι αρμοδιότητά μου) τον απολογισμό τής εκδήλωσης, ο οποίος δεν έγινε με τον ισχυρισμό ότι τα παραστατικά τα έχει ο λογιστής.

Στη συνεδρίαση της 14ης Ιουλίου, 20 ολόκληρες μέρες μετά την εκδήλωση, ζήτησα ξανά να γίνει απολογισμός, αλλά και πάλι δεν βρήκα ανταπόκριση.

Το Σάββατο στις 16 Ιουλίου, αφού έμαθα από τρίτους ότι η υπόθεση θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, έστειλα μήνυμα στον Πρόεδρο του Συλλόγου ζητώντας έκτακτο Δ.Σ. και εκφράζοντας ταυτόχρονα την επιθυμία μου να συμμετάσχω στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την απορία μου τι θα απαντήσω αν ερωτηθώ για τον απολογισμό της εκδήλωσης.

Πέρασε μια εβδομάδα, έγινε το Δημοτικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος του Συλλόγου μας ουδέποτε απάντησε...

Γιατί δεν απαντάει ο Πρόεδρος τόσες μέρες;;;

Με έκπληξή μου άκουσα τον έφορο του Συλλόγου να εκπροσωπεί τον Σύλλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο και να λέει ότι αναρτήθηκαν παραστατικά και αποδείξεις στο διαδίκτυο από το λογιστή του Συλλόγου, χωρίς να έχει ενημερωθεί το υπόλοιπο Δ.Σ. και χωρίς να διευκρινίζει πού και για τι είδους παραστατικά και αποδείξεις μιλάει.

Γιατί στο Δημοτικό Συμβούλιο ο σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τον έφορο και όχι από τον παρόντα πρόεδρο όπως σαφέστατα ορίζει το καταστατικό;

Ποιος αποφασίζει στον Σύλλογο και ιδιαίτερα τώρα που όλα τα μέλη του Δ.Σ. βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα;

Η εμπιστοσύνη που ως μέλη του Δ.Σ. έχουμε επιδείξει στον πρόεδρο και τον έφορο του Συλλόγου μας δεν είναι αρκετή, ώστε να μας απαλλάξει από τις ευθύνες μας, αν κληθούμε από τις ελεγκτικές αρχές του κράτους να δώσουμε εξηγήσεις για θέματα που δεν γνωρίζουμε.

Ως γραμματέας του Συλλόγου έχω υποχρέωση να διαφυλάξω και την προσωπικότητά μου, αλλά και την τήρηση του καταστατικού από όλους μας και έναντι όλων.


Οι αρμοδιότητες του προέδρου

Οι αρμοδιότητες του/της γραμματέα

Οι αρμοδιότητες του εφόρου

Ο γραμματέας "συντάσσει και υπογράφει κάθε έγγραφο του Συλλόγου".
(Άρθρο 21 του καταστατικού του Συλλόγου)
* γραμματέας του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Ελληνικού «Πρόοδος»

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου