Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Λεφτά υπάρχουν για ασφαλιστικά μέτρα... αλλά όχι και για μισθούς

του Πέτρου Κατσάκου

Ακριβό σπορ η βιομηχανία κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων και αιτημάτων αναστολής του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς, παρά το κόστος των δικαστικών παραβόλων, οι καναλάρχες έσπασαν κάθε ρεκόρ με τις εξήντα τόσες προσφυγές τους που εκδικάζονται τις τελευταίες ημέρες και απορρίπτονται η μία μετά την άλλη.

Αν αναλογιστεί κανείς πως για τέτοιου δικαστικού «επιπέδου» προσφυγές το κόστος του παραβόλου συχνά ξεπερνά τις 30.000 ευρώ έκαστο, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως για κάποιους εργοδότες τα χρήματα μπορεί να μη φτάνουν για την καταβολή μισθών, αλλά περισσεύουν για δικαστήρια και δικηγόρους.

Διόλου ευκαταφρόνητο το συνολικό ποσό των χρημάτων που κατατέθηκαν έναντι παραβόλων από τους καναλάρχες για την κήρυξη «δικαστικού πολέμου» κατά του Νόμου για αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών σε μια εποχή μάλιστα που ορισμένοι εξ αυτών έχουν ξεχάσει τι σημαίνει καταβολή μισθοδοσίας και «δυσκολεύονται» να φέρουν βόλτα ακόμα και τα απλά, καθημερινά λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεών τους.

Είναι ακριβό σπορ ο «πόλεμος» στις αίθουσες των δικαστηρίων, όπως ακριβά θα πρέπει να είναι και κάποια κατά παραγγελία δημοσιεύματα σε ακριβά έντυπα της αλλοδαπής, με την κυβέρνηση να εμφανίζεται ως πολέμια της ελληνικής τηλεοπτικής βιομηχανίας και να συγκρίνεται με αυτές της Πολωνίας και της Ουγγαρίας.

Λεφτά για όλα αυτά τα κοστοβόρα «αθλήματα» όχι μόνο υπάρχουν αλλά περισσεύουν, ενώ η στενότης ισχύει μόνο για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Θα μπορούσε κανείς να πει πως κάποιοι έπαιξαν τα ρέστα τους στο ΣτΕ εάν επρόκειτο πραγματικά για τα «ρέστα» που είχαν απομείνει στα ταμεία κάποιων οικονομικά ψυχορραγούντων.

Όταν, όμως, έχεις να κάνεις με πολυσχιδείς και επιτυχημένους σε πλείστους τομείς επιχειρηματίες, σίγουρα δεν μιλάμε για ρέστα αλλά μάλλον για μια άλλου τύπου επένδυση, για την οποία, όπως φαίνεται, δεν φείδονται χρημάτων.

Μόνο με τους εργαζομένους έχουν τώρα τελευταία ένα μικρό προβληματάκι, γιατί γι' αυτούς λεφτά... δεν υπάρχουν.

η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου