Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Αποχή - διαμαρτυρία της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν θα συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Συνεργασία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για παραβιάσεις του κανονισμού και της δεοντολογίας.

Αυτό τονίζεται σε ανοικτή επιστολή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς τους δημοτικούς συμβούλους, όπου σημειώνεται ότι "δεν θα γίνει συνένοχη στον ευτελισμό της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου" για τον οποίο
επιρρίπτει ευθύνες στον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Τσαρπαλή και στον κ. Κωνσταντάτο.

Για την απαράδεκτη συμπεριφορά των δύο ανδρών που διοικούν το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και το Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Συνεργασία είχε εκδώσει αναλυτικό Δελτίο Τύπου που μπορείτε να δείτε εδώ.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανοικτή επιστολή:

Θέμα: απαράδεκτα φαινόμενα στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου

Προς το δημοτικό συμβούλιο δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Θεωρούμε απαράδεκτη την συμπεριφορά του προέδρου του Δ.Σ. κατά τη συνεδρίαση της 20/7/2016, διότι ενώ είχε αναλάβει την δέσμευση απέναντί μας να συζητηθούν μόνο τα υπηρεσιακά θέματα, καθώς η παράταξή μας την ημέρα εκείνη είχε συμμετοχή σε προγραμματισμένη εκδήλωση, δεν την τήρησε, αλλά υπέκυψε στην προτροπή του δημάρχου να συζητούν όλα τα θέματα.

Ο κ. Κωνσταντάτος ψευδόμενος ανέφερε ότι κακώς η παράταξη μας απουσίαζε απ’ το συμβούλιο, αφού ήταν προγραμματισμένο απ’ την αρχή του χρόνου. Η αλήθεια όμως είναι πως το προγραμματισμένο συμβούλιο ήταν για τις 27/7/2016, πράγμα που δεν διέψευσε ο πρόεδρος.

Στη συνέχεια μας εστάλη πρόσκληση με ημερήσια διάταξη για δημοτικό συμβούλιο στις 28/7/2016, το οποίο από μόνο του δείχνει ότι υπήρχε δυνατότητα ορισμένα θέματα τη προηγούμενης συνεδρίασης να αναβληθούν για την σημερινή. Στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης, από τα πέντε θέματα που περιελάμβανε, τα τρία ήταν χωρίς εισηγήσεις, που θα στέλνονταν την Τρίτη 26/7/2016. Από τις τρεις εισηγήσεις στάλθηκε η μια, ενώ για τα άλλα δυο θέματα μας γνωστοποιήθηκε πως αναβάλλονται, προστέθηκε δε ένα έκτακτο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται ως τέτοιο.

Έπειτα απ όλα αυτά και με όσα διαδραματίζονται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όπου παραβιάζονται ο κανονισμός και η δεοντολογία, η παράταξή μας σας γνωστοποιεί πως δεν θα συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς και δεν θα γίνει συνένοχη στον ευτελισμό της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Ο καθένας και η καθεμία οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

28/7/2016
η Δημοτική Ομάδα
της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου