Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Ελλιπής η ασφάλεια στο camp Ελληνικού-Αργυρούπολης

Το μείζον θέμα της ασφάλειας των παιδιών που παίρνουν μέρος στο καλοκαιρινό camp του Ελληνικού έθεσε με την τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο, ο σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας
Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Μαραγκός.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι εξωτερικές πόρτες του Πολιτιστικού Κέντρου μένουν ανοιχτές όλη την ημέρα, με αποτέλεσμα τροχοφόρα να μπαινοβγαίνουν χρησιμοποιώντας τους χώρους στάθμευσης και προσεγγίζοντας τους χώρους που κινούνται τα παιδιά.

Μάλιστα, ο Γιάννης Μαραγκός, ο οποίος είναι και εθελοντής στο παρακείμενο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, ανέφερε ότι μια ημέρα ένα εννιάχρονο κοριτσάκι πήγε ασυνόδευτο στο ιατρείο για να ζητήσει βοήθεια για το δόντι του που κουνιότανε!


Αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν το προσωπικό του camp να αφήνει μόνο του ένα παιδάκι να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του και ζήτησε από τη διοίκηση να πάρει μέτρα πριν προκύψει κάποιο πιο σοβαρό περιστατικό.

Για την ποιότητα του προγράμματος μία εβδομάδα νωρίτερα είχε θέσει ερωτήματα και ο Βασίλης Μπούκας ο οποίος ζήτησε να μάθει το λόγο που από τις 7:30 μέχρι τις 9:00 και από τις 1:00 μέχρι τις 3:00 τα παιδιά παραμένουν όρθια στη μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στο Ελληνικό και γυροφέρνουν χωρίς απασχόληση, αφού το πρόγραμμα δεν παρέχει παιχνίδια και τα παιδιά απασχολούνται με ό,τι φέρνουν τα ίδια από το σπίτι τους. Ο Βασίλης Μπούκας ανάφερε ότι όταν τα παιδιά παραπονιούνται ότι κουράστηκαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος τους συστήνουν να κάτσουν στο πάτωμα!

Σημειώνουμε ότι και πέρσι το πρόγραμμα ξεκίνησε χωρίς καρέκλες και τραπέζια τα οποία τοποθετήθηκαν στη συνέχεια μετά τη διαμαρτυρία πολλών γονέων. Παρόλα αυτά η επίσημη αιτιολογία διά στόματος Γιώργου Καλιντέρη προς τον δημοτικό σύμβουλο ήταν η ίδια με την περσινή. «Λόγοι ασφάλειας» δεν επιτρέπουν να κάθονται τα παιδιά σε καρέκλες και να χρησιμοποιούν τραπέζια για τις δραστηριότητές τους!

Η μέχρι τώρα λειτουργία του προγράμματος δείχνει ότι έχει υποβαθμιστεί σημαντικά και ότι ο ιδιώτης που το έχει αναλάβει έχει περικόψει αθλήματα και δραστηριότητες που ενδιέφεραν τα παιδιά.


Ως αποτέλεσμα η συμμετοχή σε καθημερινή βάση στο Ελληνικό κυμαίνεται περίπου σε 200 παιδιά, έναντι 380 που ήταν επί της προηγούμενης διοίκησης Κορτζίδη.

sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου