Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Νέο σκάνδαλο στο σκάνδαλο της Siemens

Μετά και τη νέα αναβολή, αυτή τη φορά επ' αόριστον, της δίκης για το σκάνδαλο της Siemens, βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή κατάσταση:

Να κινδυνεύει να παραγραφεί το μεγαλύτερο οικονομικοπολιτικό σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης επειδή κάποιοι δεν φρόντισαν, ως όφειλαν βάσει του νόμου, να... μεταφραστούν τα δικόγραφα. Εγκαίρως και στο σύνολό τους.

Ε
ίναι προφανές ότι εδώ κάποιοι παίζουν περίεργα παιχνίδια και η πολιτεία οφείλει να παρέμβει και να αναζητήσει ευθύνες. Πάνω απ' όλα, η ηγεσία της Δικαιοσύνης οφείλει να μην επιτρέψει να μετατραπεί η δικαστική διερεύνηση σε μεγαλύτερο σκάνδαλο και από αυτό που δικάζεται στην συγκεκριμένη περίπτωση, που δεν είναι άλλο από την ίδια την πορεία της διαπλοκής στη χώρα μας.

Ο
γερμανικός τεχνολογικός κολοσσός υπέγραφε χρυσά συμβόλαια προμηθειών και στη συνέχεια “απέδιδε” σε πολιτικούς και κόμματα τα “δώρα” της συμφωνίας. Το κόστος όλο το επωμιζόταν ο κρατικός κορβανάς, δηλαδή οι πολίτες, και στο τέλος, μέσα και από τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου (τόσο για τη συγκεκριμένη περίπτωση όσο και για τις άλλες αντίστοιχες), αυτός που στιγματιζόταν ως διεφθαρμένος ήταν η ελληνική κοινωνία συλλήβδην.

Η
Γερμανία κουνούσε το δάχτυλο της... λιτότητας στην κοινωνία “των τεμπέληδων και των διεφθαρμένων” και ταυτόχρονα προστάτευε τον «δικό της», τον Μ. Χριστοφοράκο.

Τ
ην ίδια ώρα, στην Ελλάδα, τα πρωτοπαλίκαρα της Μεταπολίτευσης, μέσα από το δόγμα του “Όλοι μαζί τα φάγαμε”, ιδεολογικοποιούσαν την ομαδική ευθύνη γι' αυτά που εκείνοι αποφάσιζαν ερήμην και εν κρυπτώ από τον ελληνικό λαό.

Τ
ις μίζες, τις χορηγίες και τα δώρα από τη Siemens δεν τα πήραν οι πολίτες. Αντίθετα, δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ την περίοδο Σημίτη έχουν ομολογήσει ότι πήραν χρήματα από τη Siemens:
* Ο Θόδωρος Τσουκάτος, η σκιά του Σημίτη, ομολόγησε ότι πήρε 1 εκατομμύριο μάρκα για λογαρισμό του ΠΑΣΟΚ. 
* Ο πρώην υπ. Μεταφορών Τ. Μαντέλης ομολόγησε ότι πήρε προεκλογική χορηγία από τη Siemens.
Η Siemens, όπως έχει αποκαλυφθεί, “χορηγούσε” στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξοπλισμό και ο αρχηγός της Ν.Δ., με το ζηλευτό πόθεν έσχες, πλήρωνε όποτε μπορούσε. Όλως τυχαίως, εξόφλησε τη Siemens μόλις μερικές ημέρες ύστερα απ' την παρέμβαση εισαγγελέα στην εταιρεία καθώς και την κατάθεση μαρτύρων.

Γ
ια όλους αυτούς τους λόγους η υπόθεση της Siemens είναι μια εβληματική δίκη, στην οποία θα κριθούν όλοι: Θεσμοί, πολιτικοί και κοινωνία.

η Αυγή

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου