Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Παύλος Πολάκης - Πάνος Ρήγας στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη (video - φωτογραφίες)

«Χρέος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να μαζέψει τα συντρίμμια που δημιούργησαν πολιτικές δεκαετιών, ενώ φιλοδοξία μας είναι να θέσουμε τις βάσεις για την πραγματική ανασυγκρότηση της χώρας», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας ο οποίος μαζί με τον υπουργό αναπληρωτή Υγείας, Παύλο Πολάκη ήταν οι ομιλητές σε χθεσινή συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

Ο κ. Ρήγας είπε ότι η κυβέρνηση θα δώσει μάχη για τα εργασιακά, χαρακτήρισε την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων ως ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και πρόσθεσε πως «δεν θέλουμε 'μπλοκάκια', μαύρη εργασία και ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Πρόσθεσε, δε, ότι «και ο επιχειρηματικός κόσμος φαίνεται ότι θα δεχθεί την αλλαγή (που θα εισηγηθεί η κυβέρνηση στις εργασιακές σχέσεις).»

Σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του, ο κ. Ρήγας είπε ακόμα, ότι με την ρύθμιση του χρέους της χώρας, αλλά και μέσω της «επιτυχίας» της κυβέρνησης να αλλάξει την συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου, «γλιτώσαμε δισ. ευρώ από την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

«Μόνο η ΝΔ επιμένει ότι το χρέος είναι βιώσιμο, στήριζαν ό,τι έλεγε το ΔΝΤ» είπε ο κ. Ρήγας, εγκαλώντας την αντιπολίτευση ότι «πριόνιζε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στην απλή αναλογική, ο κ. Ρήγας είπε ότι αυτή ήταν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «δεν μπορούν να μας εγκαλούν ότι δεν θέλουμε σταθερές κυβερνήσεις». Επέκρινε ιδίως την ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ ότι «έχουν αλλεργία σε ότι αφορά την διεύρυνση της δημοκρατίας» και χαρακτήρισε ως «ντροπή» τα λεγόμενα των δύο κομμάτων για την νέα γενιά.

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2019, ενώ ανακοίνωσε ότι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα συγκληθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, σε ημερομηνία που αναμένεται να ανακοινωθεί.

Ο κ. Ρήγας, στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα στην Ευρώπη, χαρακτήρισε το Brexit ως «χειροπιαστή πράξη του δράματος της κρίσης» και ως μια «απολύτως σεβαστή απόφαση που αποτυπώνει την κρίση ταυτότητας της Ευρώπης». Η Ευρώπη δε, «ή θα αλλάξει, ή θα διαλυθεί - η πολιτική, ή θα υπερισχύσει των τεχνοκρατών ή θα σβήσει» είπε χαρακτηριστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να συμβάλει στην δημιουργία ενός πόλου στην Ευρώπη, που θα θέτει την διαχωριστική γραμμή «οι ανάγκες των πολιτών πάνω από τα συμφέροντα ενός ολιγαρχικού συστήματος».


«Από εδώ και πέρα κυβερνάμε»: Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, προσθέτοντας ότι «προχωράμε σε αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, φέρνουμε την απλή και άδολη αναλογική, ξεκινάμε την κουβέντα για την συνταγματική αναθεώρηση, τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας». Εν σχέσει δε, με την συζήτηση γύρω από αυτά τα ζητήματα, χαρακτήρισε την Φώφη Γεννηματά, «πρόεδρο υπό ομηρία του κονκλάβιου Βενιζέλου-Λοβέρδου».

Ο κ. Πολάκης είπε ότι «μετά την συμφωνία που ήταν συμβιβασμός», το πλεόνασμα θα πάει σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Στη συνέχεια, ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στην ψήφιση του παράλληλου προγράμματος, καθώς και στην πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Έκανε λόγο για την θετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ελέγχει την ενημέρωση.

«Ο διαγωνισμός είναι πλειοδοτικός. Όποιος πληρώσει περισσότερα θα πάρει την άδεια και με τις υπόλοιπες προϋποθέσεις, εργασιακά, κλπ.. Θέλει κάποιος να κάνει κριτική στην κυβέρνηση; Εμείς λέμε «βεβαίως», αλλά θα πληρώσει (για την άδεια)» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μιλώντας για ορισμένα μμε για τα οποία επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «βοθροκάναλα της διαπλοκής», προσθέτοντας πως «δεν τον παίρνω πίσω», υποστήριξε πως «αν λείπει μια γάζα από κάποιο νοσοκομείο» μεγαλοποιούν το γεγονός και αποσιωπούν το ότι το σύστημα Υγείας έχει στελεχωθεί με «1200 επικουρικούς, 380 από παλαιότερες προκηρύξεις, έχουν εγκριθεί πιστώσεις για άλλους 280 από παλαιότερες προκηρύξεις, τον τελευταίο μήνα έχουν προκηρυχθεί 760 θέσεις μόνιμων γιατρών, αρχίζουν και έρχονται οι 985 του Νοεμβρίου, ενώ αρχίζουν και υπογράφονται τα απαραίτητα για την στελέχωση 100 κρεβατιών μονάδων εντατικής θεραπείας».

«Ξαναστήνουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας στα πόδια του, ενώ θα πάμε και σε μόνιμη εφαρμογή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης» τόνισε ο Π. Πολάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στα όσα επιχειρεί η κυβέρνηση για κάθαρση στον χώρο της Υγείας, έκανε λόγο για 24 υποθέσεις που έχει στείλει στον εισαγγελέα, ενώ μίλησε και για ζητήματα που έχουν ανακύψει στον ΟΚΑΝΑ «που επειδή εμπλέκονται ο Λοβέρδος και η Μαλλιώρη δεν το προχωρούσαν».

«Δεν πάμε να κάνουμε κομματικό κράτος, αλλά δεν θα μείνει τίποτα ίδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με αυτόν τον κρατικό μηχανισμό δεν πάμε πουθενά» συνέχισε ο Π. Πολάκης, «γιατί είναι γραφειοκρατικός και είναι χτισμένος στην βάση του πελατειακού κράτους». Ένα σύγχρονο κράτος, πρέπει πρώτα να έχει σχέδιο, δεύτερον να κατανέμει τα κονδύλια βάσει του σχεδίου αυτού, τρίτον να ορίζει τους κανόνες και τέταρτον να ασκεί ετήσιο έλεγχο για κάθε αποκεντρωμένη δημόσια δομή, πρόσθεσε. Είπε ακόμα, ότι κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και από το ΕΣΠΑ, δεν πρέπει να στρέφονται μόνο σε «φαραωνικά έργα», μερικά από τα οποία, όπως οι αυτοκινητόδρομοι, πρέπει να γίνουν, «αλλά και σε μικρά και μεσαία έργα που βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες».


Σημειώνεται ότι η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ διεκόπη για λίγα λεπτά στην αρχή της, καθώς υπήρξαν φραστικά επεισόδια μελών του ΣΥΡΙΖΑ με είκοσι περίπου μέλη της «Επιτροπής ενάντια στα μνημόνια» που πραγματοποίησαν πορεία στην πλ. Ν. Σμύρνης, στον χώρο της συγκέντρωσης.

«Όσοι διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο παίζουν το παιχνίδι της διαπλοκής, της δεξιάς και των μμε» είπε ο κ. Ρήγας, ενώ ο κ. Πολάκης από την πλευρά του είπε ότι «είναι λυπηρό μέλη αριστερών οργανώσεων να κάνουν αντισυγκεντρώσεις, για να τους "πάρουν και τα κανάλια", ενώ ρίχνουν νερό στο μύλο του Μητσοτάκη και ενός συστήματος που θα ψυχορραγήσει και θα ψοφήσει».

Τέλος, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, απέτισε φόρο τιμής, στον παρόντα στην συγκέντρωση παλαίμαχο αγωνιστή της αριστεράς, Βασίλη Λασκαρίδη.

left.gr



Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου