Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ενημέρωση από τον Παύλο Πολάκη: Στη… σέντρα το «πάρτι» με τα ασθενοφόρα (video)

από τη σελίδα του Παύλου Πολάκη


Παράδοση σήμερα έντεκα νέων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Ηπείρου, συναντήσεις με τα Δ.Σ. των νοσοκομείων, του Πανεπιστημιακού και

Χατζηκώστα, και μετά περιοδεία στο νοσοκομείο Άρτας.

Προχωράμε, το δημόσιο σύστημα υγείας ισορροπεί, αλλάζουμε σελίδα.

Μάριος Κάτσης: Πριν από λίγο, στην τελετή παράδοσης των 11 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ της Ηπείρου.

Επιτέλους η προμήθεια των ασθενοφόρων ολοκληρώθηκε μετά από 9 χρόνια(!), αφού συνέβησαν διάφορα απίστευτα και... ελληνικά (ακύρωση διαγωνισμού λόγω μιζών και υπερτιμολόγησης, κίνδυνος να χαθούν χρήματα από ΕΣΠΑ). 

Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας, σε όλη την Ελλάδα, παραδίδονται ασθενοφόρα σχεδόν στο μισό της τιμής του προηγούμενου διαγωνισμού.
Πλέον οι διακομιδές σε όλη την Ήπειρο γίνονται πιο γρήγορες και ασφαλείς!

Η Θεσπρωτία, ο τομέας ΕΚΑΒ δλδ, θα λάβει ένα καινούργιο ασθενοφόρο από αυτά και θα προστεθεί στο άλλο καινούργιο της πυροσβεστικής που ήρθε πριν κάτι μήνες, όπως είχαμε ενημερώσει εγκαίρως τους συμπολίτες μας ότι θα πράξουμε.


*** * ***

«Θα τα πω και με νούμερα, γιατί πρέπει να καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα»,είπε ο Παύλος Πολάκης, αποκαλύπτοντας το σκάνδαλο των συνεχών υπερτιμολογήσεων στην αγορά ασθενοφόρων τα προηγούμενα χρόνια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, εξαγγέλλοντας από τα Γιάννενα την πολιτική της κυβέρνησης για την αναβάθμιση των πρωτοβάθμιων δομών περίθαλψης και παραδίδοντας 11 νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ της περιφέρειας, αναφέρθηκε με κάθε αριθμητική λεπτομέρεια στους «αμαρτωλούς» διαγωνισμούς για προμήθεια νοσοκομειακών οχημάτων.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Πολάκης, ασθενοφόρα των 48.000 ευρώ το ένα αγοράσθηκαν, άλλα προς 63.000 ευρώ και άλλα προς 94.000 ευρώ το ένα. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι μεσάζοντες «δεν τα έβρισκαν στη μίζα στο παρελθόν», συμπληρώνοντας: «Για να καταλάβατε τι έχει γίνει αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα και πώς φθάσαμε ως εδώ…».

Δείτε το σχετικό video:



*** * ***
Παύλος Πολάκης:
Προχωράμε παντού. Δημήτρη, είμαστε δίπλα σας.


Δημήτρης Παρθένης: Η Δευτέρα θα είναι μια ξεχωριστή μέρα για το νοσοκομείο Τρικάλων. Θα είναι η 1η μέρα που το νοσοκομείο μας θα καθαριστεί από τις καθαρίστριες που έχουν υπογράψει τις ατομικές συμβάσεις.200.000 ευρώ εξασφαλίζονται για να μπορούμε να αγοράσουμε φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τους ασθενείς. 
Ταυτόχρονα το νοσοκομείο μας θα παρέμβει στο ΣτΕ κατά της προσφυγής των εργολάβων, που νοιάζονται μόνο για το κέρδος τους. 
Με την ελπίδα ότι οι διοικητικοί δικαστές θα βάλουν πάνω το υπέρτατο αγαθό της υγείας των πολιτών από τα κέρδη των εργολάβων... το σημαντικότερο έγγραφο που υπέγραψα από την ανάληψη των διοικητικών καθηκόντων. 
Ευχαριστώ τον Αντρέα και τον Παύλο για την εμπιστοσύνη και το δώρο που μου έκαναν... να υπογράψω την παύση της "συνεργασίας" με την εργολαβική εταιρεία καθαριότητας. 
Galatia Pouliasi: Εμείς ήδη δουλεύουμε δυο εβδομάδες με τις ατομικές συμβάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και είμαστε αρκετά ευχαριστημένες. 
Θα ήταν τέλειο αν κάποιοι από εκεί δεν προσπαθούσαν να σαμποτάρουν το όλο θέμα. Αλλά πιστεύω με τον νέο διοικητή, τον κύριο Σερεμέτη, όλα να πάνε ρολόι. 
Ήταν κάτι που το παλεύαμε καιρό και με την βούληση και αποφασιστηκότητα του υπουργείου τα καταφέραμε, και μην ακούσω κανέναν να υποστηρίζει τα συνεργεία γιατί το δικό μας πετσί ξέρει τι τράβηξε τόσα χρόνια. 
Και ας πάνε σε όσα δικαστήρια θέλουν... θα μας βρουν μπροστά τους. Που δεν πιστεύω να βρεθεί δικαστής που θα τους δικαιώσει με τις τόσες λαμογιές που έχουν κάνει. Υπάρχουν πολλά στοιχεία. 
Galatia Pouliasi: Κύριε Παρθένη, μπράβο σας, είμαστε μαζί σας και οι αγωγές μας κατά εταιρείας στην διάθεσή σας. Είμαστε εφτά γυναίκες αποφασισμένες να μην αφήσουμε εργολάβο να ξαναμπεί στα νοσοκομεία. Οι λαμογιές έξω από τα ιδρύματα! Αρκετά φάγανε.
Παύλος Πολάκης: Έγινε και αυτό.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του υπουργείου υγείας που το ετοίμασε και ιδιαίτερα στην Πέλα Σουλτάτου, που ήταν η ψυχή της προσπάθειας και επίσης, στη νέα διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόζενμπεργκ ,που συνέβαλε καθοριστικά και θα υλοποιήσει τις 800 νέες προσλήψεις και όλο το πρόγραμμα.

Υ.Γ.: Παπαγαλάκια της διαπλοκής, πείτε μου τώρα για την Πάρο. Θα σας νικήσουμε και εσάς και τα αφεντικά σας με αυτά που πραγματικά κάνουμε,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου