Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Η ταινία «Καυτό Απόρρητο» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 9.00μμ

Η αμερικάνικη κωμωδία των Joel και Ethan Coen «Καυτό Απόρρητο - Burn After Reading» θα προβληθεί την Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της παραλίας και η είσοδος είναι δωρεάν.

Μετά την προβολή οι εθελοντές του Κάμπινγκ μας καλούν να "ενδώσουμε στην ομορφιά του χώρου υπό το φως της πανσελήνου με απαλή
μουσική, συλλογικό τραπέζι και πάντα καλή διάθεση για παρέα και ανοιχτή συζήτηση".

Σκηνοθεσία: Joel και Ethan Coen
Πρωταγωνιστούν: John Malkovich, John Malkovich, George Clooney, Frances McDormand


Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:

Ο Όσμπουρν Κοξ (Τζον Μάλκοβιτς) είναι υπάλληλος της CIA και αποτυχημένος σε όλους τους τομείς της ζωής του: πίνει, η δουλειά είναι χάλια και η γυναίκα του έχει εραστή τον Χάρι Φάρερ (Τζορτζ Κλούνι).

Όταν ο Όζι απολύεται από τη δουλειά αποφασίζει να γράψει ένα μνημόνιο με μυστικά της επαγγελματικής του ζωής, που περιέργως φτάνει στα χέρια της άλλης ερωμένης του Χάρι, της Λίντα (Φράνσες ΜακΝτόρμαντ) και του συναδέλφου της Τσαντ (Μπραντ Πιτ).

Πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η ευκαιρία τους για να βγάλουν καμιά πεντάρα, πηγαίνουν την..."ανακάλυψή" τους κατευθείαν στους Ρώσους! Σχέσεις και φιλίες ανατρέπονται και κανένας δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί...

Αν το Διαβάσεις, Κάηκες!

Στη νέα τους ταινία, οι Ίθαν και Τζόελ Κοέν αναμιγνύουν κάποια είδη της κωμωδίας -το screwball, τη σάτιρα και τη φαρσοκωμωδία- για να υφάνουν την ιστορία ενός απολυμένου αναλυτή της CIA, δύο υπαλλήλων γυμναστηρίου και μιας χαμένης δισκέτας που ίσως περιέχει άκρως απόρρητο υλικό! Και ενώ οι καταστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη και ξεφεύγουν από τον έλεγχο, καταστροφικές δυνάμεις φέρνουν τα πάνω κάτω και τα σκοτεινά μυστικά του υλικού που περιέχει η δισκέτα, βγαίνουν στη φόρα...

Το γεγονός ότι το "Καυτό Απόρρητο" ακολουθεί την τελευταία επιτυχία των αδερφών Κοέν "Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους" αποτελεί το καλύτερο timing στη φιλμογραφία τους, αφού επιστρέφουν στην κωμωδία που μας είχαν συνηθίσει. Οι χαρακτήρες και στις δύο ταινίες τους βιώνουν τρομερές καταστάσεις, κάτι που αποτελεί μια σταθερά στα φιλμ τους. Όπως σημειώνει ο Τζόελ, "στην ουσία γράψαμε το σενάριο την ίδια περίοδο που ετοιμάζαμε το 'Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους'". Ο Ίθαν προσθέτει, "μας ήρθε η ιδέα σκεπτόμενοι διαφορετικούς ρόλους που θέλαμε να γράψουμε για ηθοποιούς που γνωρίζουμε- τους οποίους σκεφτήκαμε ότι θα είχε πλάκα να τους έχουμε όλους μαζί στην ίδια ταινία: Τζορτζ Κλούνι, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Μπραντ Πιτ, τους γνωρίζαμε και είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν, εκτός από τον Πιτ. Σκεφτήκαμε μια μίξη χαρακτήρων και μια ιστορία, που θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε αυτούς τους ηθοποιούς να παίζουν".

Ο Τζόελ απαριθμεί: "Έχοντας δουλέψει δύο φορές με τον Κλούνι και τον Τζένκινς και τουλάχιστον τέσσερις φορές με την ΜακΝτόρμαντ, μπορούμε να πούμε ότι είναι από τους ηθοποιούς που μας εμπνέουν να γράφουμε γι' αυτούς. Όπως και ο Πιτ, έτσι και ο Τζον Μάλκοβιτς είναι από αυτούς που δεν είχαμε συνεργαστεί αλλά το θέλαμε πολύ. Έτσι γράψαμε τους ρόλους τους βασισμένους πάνω τους αποκλειστικά, κάτι που είχε αρκετή πλάκα".

Οι ήρωες της ταινίας, σύμφωνα με τους αδερφούς Κοέν, είναι "βλάκες, αλλά αξιαγάπητοι. Ζητήσαμε από τους ηθοποιούς να... βγάλουν όση βλακεία μπορούσαν".

Ακολούθως, ο Τζόελ τονίζει, "η ιστορία έχει να κάνει με μεσήλικες ανθρώπους, που όλοι τους υποφέρουν από επαγγελματικές, προσωπικές και… σεξουαλικές κρίσεις που αγγίζουν θέματα εθνικής ασφάλειας. Αυτό είναι που την κάνει μια ιστορία για την Ουάσινγκτον. Η πλοκή έχει να κάνει με τη CIA και τον κόσμο της σωματικής υγιεινής, και το τι συμβαίνει όταν οι δύο αυτοί κόσμοι διασταυρώνονται και συγκρούονται. Επίσης μέσα σ' όλα, κάποιο ρόλο παίζει και το Διαδικτυακό ραντεβού".

" Είναι μια κωμωδία, με την ευρεία έννοια, και έχουμε ασφαλώς ασχοληθεί με τις κωμωδίες και στο παρελθόν", λέει ο Ίθαν. "Όμως με τον κόσμο της πόλης Ουάσινγκτον, της κατασκοπείας και της ίντριγκας, δεν είχαμε ασχοληθεί ποτέ ξανά. Το 'Καυτό Απόρρητο' είναι η δική μας βερσιόν των ταινιών του Τόνι Σκοτ και των περιπετειών με ήρωα τον Τζέισον Μπορν, χωρίς όμως τις εκρήξεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου