Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια Σύριας πρόσφυγα με τρία ανήλικα παιδιά στον Άγιο Δημήτριο

Ευτυχή κατάληξη είχε η περιπλάνηση στον Άγιο Δημήτριο της 4μελους μονογονεϊκής οικογένειας Σύριων προσφύγων, χάρη στην αποτελεσματική συνεργασία της Δημάρχου Αγίου
Δημητρίου με τη Δήμαρχο Ζωγράφου, κ. Τίνα Καφατσάκη.

Η Σύρια πρόσφυγας Itab Al Masri με την οικογένειά της μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο του Δήμου και συνοδεία της Κοινωνικής Λειτουργού σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ραφήνα ιδιοκτησίας του Δήμου Ζωγράφου που έχει παραχωρηθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η Itab Al Masri, μητέρα τριών ανηλίκων (10, 9 και 2 ετών), βρέθηκε μαζί με τα παιδιά της και δύο ακόμη Σύριους πρόσφυγες, στη Πλατεία Άρη Βελουχιώτη.

Η ίδια δήλωσε πως τελευταία διέμενε σε κτίσμα εντός του πάρκου του Ασυρμάτου με υποτυπώδεις συνθήκες διαβίωσης, όπου είχε μεταφερθεί από αλληλέγγυους πολίτες, απ' όπου και εκδιώχθηκε με τα ανήλικα παιδιά της λόγω επικίνδυνου καβγά που ξέσπασε ανάμεσα στους εκεί διαμένοντες.

Στη πλατεία Άρη Βελουχιώτη παρέμεινε επί 3 βδομάδες περίπου, όπου η Κοινωνική Υπηρεσία είχε αναλάβει την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών (φαγητό, προσωπική καθαριότητα, ένδυση), καθώς και τη διεκπεραίωση όλων των γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων τους (αίτημα φιλοξενίας σε ξενώνα) με χρήση διερμηνέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου