Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Τι τους έχει τσιμήσει?

Αυτά και τέλος με την ελονοσία. Τα είπε όλα ο καθηγητής Ρόζενμπεργκ με στοιχεία, διαβάστε κι ακούστε τα εδώ.

96 κρούσματα ελονοσίας το
2011, 93 το 2012, αλλά τα 65 φετινά -αφού δεν κυβερνά η ΝΔ- αποτελούν έξαρση.

Πατούλη τόβγαλες το αντιπολιτευτικό μεροκάματο. Τράβα να διαβάσεις τώρα μπας και πάρεις κάνα αριστείο από τον Κυριάκο.

Υ.Γ.: Περιμένουμε την επόμενη προσπάθεια δημιουργίας πανικού από τον πρόεδρο του ΙΣΑ - πληροφορίες από το επιτελείο του αναφέρουν ότι ήρθαν σε γνώση του περιστατικά της Νόσου των Βραχωδών Ορέων τα οποία εντοπίστηκαν σε ορεινά χωριά των Αγράφων από παλιννοστούντες ελληνοαμερικάνους τρίτης γενεάς.

Παύλος Πολάκης

*** * ***
Τι τους έχει τσιμήσει?


Άκουγα πριν στα κανάλια (που θέλουν να πάρουν και άδεια να μας ενημερώνουν υπεύθυνα) ότι έχουμε έξαρση ελονοσίας! 65 καταγεγραμμένα κρούσματα, λέει, και ο Πατούλης στα κάγκελα να κατηγορεί τον ΓΓ του Υπουργείου για απραξία. Και το έψαξα:


To 2015 καταγραφτηκαν 85 κρούσματα, τα 79 εισαγόμενα (ταξιδιώτες κυρίως και ελάχιστα από πρόσφυγες) τις δε προηγούμενες χρονιές, πάλι τα κρούσματα βρίσκονται στα ίδια επίπεδα (πίνακας πιο κάτω) παρουσιάζοντας μια στατιστική σταθερότητα. Καμία έξαρση! Η Ελλάδα παραμένει από τις πλέον ασφαλείς χώρες του Π.Ο.Υ. και στην ελονοσία από την δεκαετία του 60.

Φέτος μάλιστα έγιναν και περισσότεροι αεροψεκασμοί από τις Περιφέρειες (και μάλιστα για πρώτη φορά σε ορισμένες χρησιμοποιήθηκαν drones με πολύ στοχευμένη δράση) με αποτέλεσμα και τον δραστικό περιορισμό και άλλων νόσων που μεταδίδονται από τα κουνούπια στα ζώα, και που ήταν σε έξαρση την προηγούμενη δεκαετία.!

Οπότε εύλογο το ερώτημα: Γιατί σκούζουν πάλι οι νεοφιλελε και τα παπαγαλάκια τους?

Εκτός απ' ότι έχασαν την κουτάλα, αυτή που φούσκωνε τα δημόσια χρέη υπέρ πολύ λίγων, έχουν χάσει και κάθε αίσθηση σοβαρότητας. Και το μόνο που τους μένει, είναι να πουλάνε το μοναδικό προϊόν που τους συντήρησε τις τελευταίες δεκαετίες. Τον φόβο σε συσκευασία χύμα.
Άρα η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία:
No pasaran πλέον μάγκες, τελειώσατε!

του Πέτρου Κατσάκου

Μόνο ένας κομπογιαννίτης της ιατρικής θα αντιμετώπιζε τους νοσούντες από ελονοσία ως μολυσμένα κουνούπια που απειλούν την δημόσια υγεία και μόνο ένας προβοκάτορας με δίπλωμα θα στοχοποιούσε πρόσφυγες και μετανάστες ως φορείς μεταδοτικών ασθενειών με ανύπαρκτη αφορμή.

«Η κυβέρνηση γνώριζε για τους πρόσφυγες αλλά δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της ελονοσίας» τιτίβισε χτες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας παραληρώντας από τον υψηλό πυρετό που θερίζει στα λιμνάζοντα ύδατα της ξενοφοβικής υστερίας.

Από τη μια τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν δείχνουν στοιχεία έξαρσης της νόσου και από την άλλη ανάμεσα στους 12 δήμους που τέθηκαν φέτος σε καθεστώς προληπτικού περιορισμού αιμοδοσίας κάποιοι ξεχνούν πως στο ίδιο καθεστώς βρίσκονταν και πέρυσι και πρόπερσι και ακόμα πιο πριν και χωρίς μάλιστα να φιλοξενούν πρόσφυγες, όπως ο δήμος του Ευρώτα που είναι σε «καραντίνα» από το 2011.

Ψιλά γράμματα αυτά, όμως, για τους κομπογιαννίτες της πολιτικής και της ιατρικής. Γι' αυτούς που χρόνια τώρα μας βομβαρδίζουν συστηματικά με «υγειονομικές βόμβες», στοχεύοντας στα φοβικά σύνδρομα μιας κοινωνίας που δυστυχώς γι' αυτούς έχει αποκτήσει ισχυρά αντισώματα στο ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Σαν τα κουνούπια-διαβιβαστές της ελονοσίας και αυτοί ψάχνουν τα θύματά τους για να μεταφέρουν στα μυαλά μας τον πυρετό του φόβου και της καχυποψίας. Μόνοι τους τα λένε και μόνοι τους -ευτυχώς- τα ακούνε όσοι ψαρεύουν στα θολά νερά της κινδυνολογίας, μιας και ελάχιστοι τσιμπάνε πλέον στις μολυσματικές τους δηλώσεις.

Με τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας να στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των προσφύγων, οι κομπογιαννίτες δεν έχουν καμία ελπίδα, γιατί τους μάθαμε πια και αποκτήσαμε ανοσία στα τσιμπήματά τους.

*** * ***


Ξεμπροστιάζει χοντρά τον Γιώργο Πατούλη και τον Ιατρικό Σύλλογο, που λειτουργώντας ως βοήθημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, έσπευσαν να διασπείρουν ψέμματα και πανικό στον κόσμο, περί δήθεν “υγειονομικής βόμβας” ελονοσίας, ποντάροντας στην σύγχυση και τα “φοβικά ανακλαστικά” της κοινωνίας, τη στιγμή μάλιστα που πολλές οικογένειες είναι ακόμα σε παραθερισμό στην επαρχία.

Παράλληλα δημιουργούν εκ του μη όντως μια δυσφημιστική καμπάνια κατά του ελληνικού τουρισμού… Μόνος του στόχος η μείωση εσόδων και η δημιουργία κλίματος δυσαρέσκειας στην κοινή γνώμη ώστε να φθαρεί η κυβέρνηση…

Διαβάστε εδώ την ανάρτηση του Γιάννη Γρυπιώτη στο fb, όπου αποκαλύπτεται ότι τα προηγούμενα πέντε χρόνια ο Δήμος Ευρώτα ήταν σε καραντίνα αιμοδοσίας λόγω προληπτικών μέτρων, ενώ φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν αιμοληψίες από τους κατοίκους της περιοχής:

Τα δημοσιεύματα σχετικά με την Ελονοσία , αλλά και η αναπαραγωγή και διασπορά των ειδήσεων με οδηγούν στο να αναφερθώ στο ζήτημα της Ελονοσίας και να πω ότι κανένα… αλλά κανένα πρόβλημα δεν έχει ο Δήμος μας . Εδώ και έξι χρόνια ο Δήμος μας από κοινού με το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου με αρωγό το Υπ. Υγείας , έχει εφαρμόσει σχεδιασμούς δράσεων τόσο με δράσεις ψεκασμών , όσο και δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου μέσα από την ενεργητική αναζήτηση για την άμεση θεραπεία των ανθρώπων που μεταφέρουν το πλασμώδιο αλλά και αυτών που εκδηλώνουν την νόσο… Φέτος… δεν υπάρχει κανένα εγχώριο κρούσμα… για πρώτη φορά στα έξι χρόνια δράσεων… παρά το γεγονός ότι στον Δήμο μας διαμένουν πάνω από 800 μετανάστες εργάτες γης , διαφωνώ κάθετα με την διασπορά ψευδών ειδήσεων που έχουν άλλους… δυστυχώς σκοπούς… και ιδίως όταν πρόκειται για διασπορά ειδήσεων από συναδέλφους ιατρούς… σε ότι αφορά τον αποκλεισμό από την αιμοδοσία του Δήμου μας… θα υπενθυμίσω ότι εδώ και έξι χρόνια έχουμε αποκλεισθεί και κανένας φορέας μέχρι σήμερα δεν είχε εκδηλώσει την ανησυχία του, και φυσικά φέτος που η κατάσταση είναι πιο πάνω από καλύτερη… και που εάν δεν εκδηλωθεί εγχώριο κρούσμα… ΓΙΑ ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΆ, ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΈΞΙ ΧΡΌΝΙΑ, ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΊ Η ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ… αρνούμαι τις πολιτικές αντιπολιτευτικές ή συμπολιτευτικές η άλλες εκφράσεις που οδηγούν σε διασπορά πανικού μέσα από δημοσιεύματα που κάθε άλλο παρά στην ενημέρωση αποσκοπούν… Οφείλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός σύλλογος να τοποθετηθεί ανεξάρτητα των επιθυμητών πολιτικών… με μόνο σκοπό την ενημέρωση και όχι την παραπληροφόρηση… Συνεπώς κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει… και όλα κυλούν ομαλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε σε alert… Λυπάμαι για τις όποιες ιατρικές 
τοποθετήσεις και οφείλω να πω ότι πραγματικά η κινδυνολογια εξυπηρετεί άλλους σκοπούς!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου