Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Στην τελική ευθεία η έναρξη του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου


Κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την κυβέρνηση στη Βουλή η τροπολογία για την παραχώρηση στην Περιφέρεια Αττικής
έκτασης 487.000 τ.μ. του Φαληρικού Όρμου στην οποία ανήκει και η παραλία μας.

Το έργο είναι μελετητικά ώριμο και ήδη έχουν παραδοθεί τεύχη δημοπράτησης με στόχο οι εργασίες να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν.

Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για το τελευταίο στάδιο μιας μακρόχρονης πορείας αγώνων και διεκδικήσεων με στόχο η παραλία μας να παραμείνει ελεύθερος χώρος και να αποτελέσει Μητροπολιτικό Πάρκο Δημόσιου χαρακτήρα.

Η μεταβίβαση της αρμοδιότητας για την υλοποίηση του έργου στην Περιφέρεια Αττικής, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και από την πρώτη στιγμή επιδοκιμάσαμε αυτή τη θετικότατη εξέλιξη και με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία των δυο βαθμίδων Αυτοδιοίκησης αποτελούν την πιο ισχυρή προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα της υλοποίησης ενός ιστορικού έργου που θα δώσει στην πόλη τη δυνατότητα να ξαναβρεί την έξοδο προς τη θάλασσα. Ο Δημόσιος χαρακτήρας για έναν ελεύθερο και ανοικτό χώρο σε όλους διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο όπως και οι ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής που προβλέπονται στο χώρο.

Το σημαντικότερο, μάλιστα, γεγονός είναι η προτεραιότητα που έχει δοθεί στην κατασκευή των έργων υποδομής και ειδικότερα των αντιπλημμυρικών έργων των οποίων η υλοποίηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τα έργα ανάπλασης.

Θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου για τη σημαντική αυτή εξέλιξη. Ο Δήμος μας δηλώνει ότι θα εργαστεί με την Περιφέρεια Αττικής για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του μεγαλόπνοου έργου που θα αποτελέσει το σημαντικότερο παράγοντα αστικής αναζωογόνησης για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

* ο Ανδρέας Ευθυμίου είναι δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου