Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Άλλη μια ευκαιρία δίνει σε ΜΚΟ η δημοτική αρχή του Δήμου Βάρης'Βούλας'Βουλιαγμένης

Την ΜΚΟ ΕΠΕΚΑ (Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών) επέλεξε ο η δημοτική αρχή Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για συνεργασία - ανάθεση των
κοινωνικών δομών του Δήμου (Κοινωνικό φαρμακείο - παντοπωλείο).

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ ουσιαστικά υπολειτουργούσε μέχρι πρότινος, αφού χρειάστηκε ακόμα και προσφυγή στον εισαγγελέα για να διερευνηθούν οι καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης κλπ ποσού 1,3 εκατομμυρίων ευρώ στους Δήμους Ζωγράφου και Καισαριανής.


Το θέμα συζητήθηκε στην 14η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Β-Β-Β διαφώνησε ριζικά με την επιλογή της πλειοψηφίας και σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει:


Η ΡΙ.ΚΙ.Π. σαν κίνηση πολιτών, είναι αντίθετη στην εκχώρηση των κοινωνικών δομών σε ΜΚΟ.

Θεωρούμε ότι οι δομές αυτές χρειάζεται να στελεχωθούν με πρόσληψη ειδικού μόνιμου προσωπικού από τον δήμο, επίσης στην παρούσα περίοδο θα μπορούσαν κάποιες από αυτές να λειτουργήσουν και με εθελοντές – αλληλέγγυους συμπολίτες μας.

Διαφωνούμε ριζικά με αυτή την επιλογή αλλά η πλειοψηφία έχει άλλη αντίληψη για τα πράγματα.

Ας έρθουμε όμως στην συγκεκριμένη επιλογή:

Την ΕΠΕΚΑ είχαν επιλέξει και οι πρώην δήμαρχοι Ζωγράφου και Καισαριανής για το πρόγραμμα "Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας".

Η ΜΚΟ αφού διαχειρίστηκε περί το 1.300.000 ευρώ εν μέσω θύελλας καταγγελιών για κακοδιαχείριση, διασπάθιση, ανεπάρκεια, ψευδή στοιχεία, εκμετάλλευση των εργαζομένων και άλλα πολλά, από τις αντιπολιτεύσεις και στους δύο δήμους, αλλά και από συμβούλους της τότε συμπολίτευσης στην Καισαριανή (όπου χρειάστηκε τελικά προσφυγή στον εισαγγελέα για την διερεύνηση της υπόθεσης) , ουσιαστικά υπολειτουργούσε μέχρι πρότινος.

Η ΡΙΚΙΠ κατά την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωσε για όλα τα παραπάνω.

Όμως ο δήμος μας αποφάσισε μεγαλόψυχα να της δώσει άλλη μια ευκαιρία και από όλες τις χιλιάδες ΜΚΟ που λειτουργούν ανά την Ελλάδα, επέλεξε για την ...πείρα της και την καλή της φήμη την ΕΠΕΚΑ.

Τα συμπεράσματα δικά σας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου