Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

"Το Αλάτι της Γης" στην Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 8.30 & 10.30μμ

Η τελευταία ταινία της σεζόν των Βιμ Βέντερς και Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάδο "Το Αλάτι της Γης - The Salt of the Earth" θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 8.30 & 10.30μμ.

Και αυτή η προβολή γίνεται στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Μελίνα Μερκούρη" (Λεωφ. Ειρήνης 50, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άνω Ηλιούπολη, τηλ.: 210 9937870, 210 9941199, 210 9914732, 6945405825).


Η ζωή και το έργο του κορυφαίου Βραζιλιάνου φωτογράφου και οικολογικού ακτιβιστή Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, ο οποίος έχει απαθανατίσει με εξαιρετικό τρόπο τη ζωή των κατοίκων σε απρόσιτες και επικίνδυνες γωνιές του πλανήτη. Η ταινία των Βιμ Βέντερς και Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάδο (γιου του φωτογράφου) ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της και μεταμορφώνεται σε σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Ειδικό Βραβείο (Τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα») στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κανών και Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν.


Λίγα λόγια για την ταινία myfilm.gr:

Tα τελευταία 40 χρόνια, ο φωτογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους καταγράφοντας τις αλλαγές της ανθρωπότητας.

Έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ιστορίας μας. Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος με ανθρώπους όλων των ειδών και χρωμάτων από διαφορετικές φυλές, συνεχίζει να ταξιδεύει στον πλανήτη αναζητώντας παρθένα σημεία του, άγρια χλωρίδα και πανίδα και μεγαλοπρεπή μοναδικά τοπία σε ένα τεράστιο έργο καταγραφής της ομορφιάς του πλανήτη Γη.

Για τον Σεμπαστιάο Σαλγκάδο οι άνθρωποι είναι παντού διαφορετικοί και όμως ίδιοι, αποτελούν «Το αλάτι της γης».

Ο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, οι εικόνες του, οι ιστορίες του και η σοφία που έχει αποκτήσει μέσα από τις μοναδικές εμπειρίες του, παρουσιάζονται στο "Αλάτι της Γης" μέσα από τα μάτια του γιου του, Τζουλιάνο Σαλγκάδο, και του Βιμ Βέντερς, σκηνοθέτη -μεταξύ άλλων- των εξαιρετικών ντοκιμαντέρ "Buena Vista Social Club" και "Pina".

Μια συγκινητική ταινία που ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της και μεταμορφώνεται σε σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου