Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

"Η Γυναίκα στους αμμόλοφους" στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο, Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 8.00μμ

Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας για το μήνα Οκτώβριο ξεκινούν αυτή την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με το αριστουργηματικό φιλμ "Η Γυναίκα στους Αμμόλοφους" (1964), του Χιρόσι Τεσιγκαχάρα.

Οι προβολές της Μεσοποταμίας ξεκινούν -προσοχή στην αλλαγή ώρας- ακριβώς στις 8.00 το βράδυ, όπως πάντα, στον πολύ όμορφο κήπο, Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο.
Μετά τις προβολές, θα ακολουθεί μια συζήτηση μεταξύ όλων μας για την ταινία, διάρκειας περίπου μίας ώρας.
 
Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας αλλά και τετράδια Α4 και μαρκαδόρους πίνακα για το Αλληλέγγυο Σχολείο. Στο χώρο θα βρείτε επίσης το κουτί οικονομικής στήριξης των προσφύγων. 

Λίγα λόγια για την ταινία:
 
Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Κόμπο Άμπε "Η Γυναίκα της Άμμου", το φιλμ του Τεσιγκαχάρα, έξοχα σκηνοθετημένο και φωτογραφημένο (από τον Χιρόσι Σεγκάβα), αφηγείται τη σχέση ανάμεσα σε έναν εντομολόγο και μια μυστηριώδη, μοναχική γυναίκα που ζει στην έρημο.
 
Ο εντομολόγος (Έϊτζι Οκάντα) επισκέπτεται την έρημο, προκειμένου να μελετήσει ένα σπάνιο είδος εντόμου, αλλά χάνει το τελευταίο λεωφορείο της επιστροφής, κι έτσι αναγκάζεται να μείνει στο σπίτι της άγνωστης γυναίκας (Κυόκο Κεσίντα), το οποίο, όμως, βυθίζεται στην άμμο.
 
Η σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ τους, με αφορμή αυτή την επίσκεψη αλλά και την ασυνήθιστη κατάσταση υπό την οποία τελεί το σπίτι της γυναίκας, είναι μία από τις πιο ιδιότυπες αλλά και πιο περίτεχνα ειπωμένες στην ιστορία του σινεμά.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου