Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται η έφεση των Κορτζίδη, Εφραιμίδη & Κουλουρίδη για το άνοιγμα της 129ΠΥ (video)

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου γίνεται το εφετείο για τους Χρήστο Κορτζίδη, Ιορδάνη Εφραιμίδη και Παναγιώτη Κουλουρίδη σχετικά με την κινητοποίηση για το άνοιγμα της 129ΠΥ το 2009 (δικαστήρια Ευελπίδων, Η' Τριμελές
Εφετείο, κτήριο 2, αίθουσα 2).

Στις 17 Νοεμβρίου 2014 οι τρεις αιρετοί μετά από αυτεπάγγελτη εισαγγελική δίωξη καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 1 έτος φυλάκιση με την κατηγορία «παράνομης κατάληψης δημόσιου κτήματος».


Η Ιστορία του Πάρκου της 129ΠΥ


Πρόκειται για τον χώρο ανάμεσα στο σημερινό σταθμό «Αργυρούπολη» του μετρό και τα σπίτια της γειτονιάς της Αγίας Παρασκευής, που είναι από παλιά χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου και φιλοξενούσε την 129 ΠΥ (Πτέρυγα Υποστήριξης) της πολεμικής αεροπορίας.


Την Άνοιξη του 2009 που η 129 ΠΥ έπαψε να λειτουργεί, ήρθαν στη δημοσιότητα σχέδια του υπουργείου περιβάλλοντος για την κατασκευή της λεωφόρου ταχείας κυκλοφορίας για τη σύνδεση Μεσογείων με παραλία και αεροδρόμιο μέσω σήραγγας στον Υμηττό, σύμφωνα με τα οποία ακριβώς στη θέση του σημερινού πάρκου προβλέπονταν ένας τεράστιος ανισόπεδος κόμβος.


Μπροστά σ’ αυτό το ενδεχόμενο η διοίκηση του Χρήστου Κορτζίδη μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε συνεργασία με φορείς και πολίτες και με μια μεγάλη κινητοποίηση άνοιξε το χώρο και δημιούργησε ένα πάρκο που μέχρι σήμερα χαίρονται οι πολίτες.


Η δίωξη των αιρετών συμπίπτει χρονικά με την παραχώρηση του πρώην αεροδρομίου -στο οποίο ανήκει και το Πάρκο της 129ΠΥ- στον όμιλο Λάτση ο οποίος σχεδιάζει να το μετατρέψει σε εμπορική ζώνη.

Ο αγώνας ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και την υφαρπαγή του αεροδρομίου συνεχίζεται παρά την κύρωση από τη βουλή της αποικιοκρατικής σύμβασης ΤΑΙΠΕΔ - Λάτση.



Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου