Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Μοσχάτο: «Αρκαδία, Χαίρε» από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ

Η πρώτη προβολή από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας για τον Σεπτέμβριο, θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, με την ταινία του Φίλιππου Κουτσαφτή «Αρκαδία, Χαίρε». 
 
Από αυτή την Κυριακή λοιπόν, οι προβολές της Μεσοποταμίας μεταφέρονται τις Κυριακές, λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ, και όπως πάντα στον πολύ όμορφο κήπο, στο 13 της οδού Πλάτωνος, στο Μοσχάτο.

Όλες οι προβολές είναι χωρίς αντίτιμο,
αλλά μπορείτε να στηρίζετε το Καλάθι Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διάρκειας.
Στο χώρο θα βρείτε επίσης το ειδικό κουτί οικονομικής ενίσχυσης των προσφύγων..

Λίγα λόγια για την ταινία:

Διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας:
 
"Φυλακίζοντας στιγμές στην απέραντη γραμμή του χρόνου, αποτυπώνοντας αποσπασματικές εικόνες μιας ένθεης φύσης, συνυφαίνοντας μύθους αλλοτινούς και ιστορικές μαρτυρίες, σταχυολογώντας θραύσματα και ψιθύρους, το κινηματογραφικό βλέμμα επιχειρεί να καταγράψει την ταυτότητα ενός τόπου που συναντά και συναντιέται με τα μεγαλειώδη ερωτήματα της ζωής.

Ο ναός της Αλέας Αθηνάς, το τέμενος του Gregory Markopoulos, το αλώνισμα, η περικαλλής Μουχλιώτισσα, ο βυσσινόκηπος, ο νεομάρτυρας Δημήτριος δεν αποτελούν παρά ψηφίδες και θραύσματα αυτού του τόπου, της Τεγέας, που διηγούνται του βίου το πέλαγος.

«Αρκαδία χαίρε»: Μια περιπλάνηση σε έναν τόπο που ακόμα και σήμερα τον ακολουθεί ο μύθος μια αινιγματικής επιγραφής.

Et in Arcadia ego. Μια συλλογή θραυσμάτων. Ένας χαιρετισμός, σύντομος κι αμφίθυμος, όπως το πέρασμα του δρομέα που διανύει τα μεσάνυχτα τον κάμπο της Τεγέας."

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου