Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτή την Πέμπτη είμαστε όλοι κατηγορούμενοι!



Όλοι όσοι το 2009 βρεθήκαμε και ρίξαμε τα συρματοπλέγματα της πολεμικής αεροπορίας στο Ελληνικό που μας περικύκλωναν και μπήκαμε & περπάτησαμε στα δικά μας χώματα.

Όλοι όσοι αρνηθήκαμε να παραδώσουμε το χώρο για να μετατραπεί σε ένα τεράστιο ανισόπεδο κόμβο που θα ένωνε λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας.

'Ολοι όσοι εκείνη τη μέρα αποδείξαμε πώς μέσα σε λίγες ώρες μπορεί να πάρει σάρκα και οστά το όνειρο για ελεύθερους χώρους.

Όλοι όσοι εκείνη τη μέρα είδαμε τη λάμψη στα μάτια των μικρών παιδιών, όταν κοιτούσαν ψηλά τον ήλιο που έλαμπε πάνω από τα δέντρα.

Όλοι όσοι νιώσαμε ή θυμηθήκαμε πώς είναι να κερδίζεις κάτι που πόθησες πολύ.

Όλοι όσοι ξέρουμε πως το δίκιο το κερδίζεις παλεύοντας μαζί με τον διπλανό σου και όχι μόνος σου.

Όλοι όσοι περπατήσαμε, παίξαμε, κάναμε πάρτυ, είδαμε ταινίες και κάτσαμε κάτω από τους ψηλούς ευκάλυπτους του πάρκου.

Όλοι όσοι πέντε χρόνια μετά νιώσαμε την αδικία ακούγοντας, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.

Όλοι όσοι αρνούμαστε να δεχτούμε πως κάθε φορά που σ' αυτή τη χώρα του τίποτα, της ρεμούλας και των χιλιάδων καταπατήσεων κάποιοι θα αγωνίζονται για ελεύθερους χώρους η Δικαιοσύνη θα τους δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Όλοι αυτοί οφείλουμε να είμαστε αυτή την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στα δικαστήρια Ευελπίδων (Η' τριμελές Εφετείο, κτήριο 2, αίθουσα 2) στο πλάι των δύο πρώην δημάρχων Ελληνικού, Χρήστου Κορτζίδη & Ιορδάνη Εφραιμίδη και του Παναγιώτη Κουλουρίδη, οι οποίοι στις 17 Νοεμβρίου 2014 μετά από αυτεπάγγελτη εισαγγελική δίωξη καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 1 έτος φυλάκιση με την κατηγορία «παράνομης κατάληψης δημόσιου κτήματος».

* Η δίωξη των αιρετών συμπίπτει χρονικά με την παραχώρηση του πρώην αεροδρομίου - στον οποίο ανήκει και το πάρκο της 129ΠΥ - στον όμιλο Λάτση ο οποίος σχεδιάζει να τον μετατρέψει σε εμπορική ζώνη!


(Η' τριμελές Εφετείο, κτήριο 2, αίθουσα 2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου