Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης για την παραχώρηση της Ελληνικό Α.Ε.

Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης της Ελληνικό Α.Ε.

Το νομοσχέδιο αφορά την κύρωση της από 14/11/2014 σύμβασης για την αγοραπωλησία μετοχών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, όπως και την κύρωση της από 19/07/2016 τροποποιητικής σύμβασης.

Το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης θα συζητηθεί την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη στην Επιτροπή Παραγωγής κι Εμπορίου της Βουλής και την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική σύμβαση, όπως κι η τροποποιητική της, υπογράφηκαν μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της εταιρείας HELLINIKON GLOBAL I S.A., η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο κι είναι 100% θυγατρική της LAMDA Development Α.Ε., η οποία είναι επίσης κι εγγυητής της.

η Αυγή

Διαβάστε εδώ το Σχέδιο Νόμου που φέρει τον τίτλο "Κύρωση της από 14.11.2014 Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και της από 19.07.2016 Τροποποιητικής Σύμβασης και ρύθμιση λοιπών συναφών θεμάτων".

Αντιδρά η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό

Την πλήρη αντίθεσή της εκφράζει η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό που -με ανακοίνωσή της ταυτισμένη πλήρως με τη γραμμή και την ορολογία Λαφαζάνη- καλεί σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή σε μέρα και ώρα που θα ανακοινώσει μόλις κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το έγκλημα του ξεπουλήματος του Ελληνικού ολοκληρώνεται. Η κυβέρνηση προχωρά βιαστικά στην κύρωση της σχετικής συμφωνίας ΤΑΙΠΕΔ - LAMDA DEVELOPMENT.
Καταθέτει σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
Με τις γνωστές διαδικασίες «ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσατε» παραδίδει τον τελευταίο, μεγάλο, δημόσιας ιδιοκτησίας, ελεύθερο χώρο του λεκανοπεδίου στους κερδοσκόπους, ενώ εκκρεμεί η εισαγγελική έρευνα για διαφθορά, η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου και μια σειρά προϋποθέσεις που η σύμβαση περιλαμβάνει. Επισπεύδει τις διαδικασίες επιδιώκοντας να δημιουργήσει τετελεσμένα και να ασκήσει πρόσθετες πιέσεις στους δικαστικούς που εξετάζουν την υπόθεση. Αν την μπλοκάρουν, για νομικούς λόγους, τότε η χώρα θα πρέπει να πληρώσει αποζημιώσεις στο Λάτση.
Παραδίδει ένα χώρο που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή στο λεκανοπέδιο.
Παραδίδει ένα ακόμη χώρο που με αγώνες των πολιτών σώθηκε μέχρι σήμερα από την τσιμεντοποίηση. Αυτοί οι αγώνες αποτέλεσαν στοιχείο της συγκρότησης και της ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ και χρησιμοποιήθηκαν συστηματικά από το σημερινό πρωθυπουργό στην πορεία του προς την εξουσία.
Επαναλαμβάνεται η τραγωδία του Πειραιά, της Χαλκιδικής, των περιφερειακών αεροδρομίων, της Ελλάδας που ξεπουλιέται. Άνθρωποι που κάποτε, μαζί μας, υπερασπίστηκαν δημόσια αγαθά και δικαιώματα βάζουν ξεδιάντροπα την τελική υπογραφή.
Βεβαίως όπως «ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται» έτσι και μια κυβέρνηση που ρίχνει συνεχώς στο πηγάδι ενός χρέους που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, μισθούς, συντάξεις και ζωές πολιτών δεν στενοχωριέται να υπογράφει και το ξεπούλημα του Ελληνικού.
Είμαστε μπροστά σ’ ένα έγκλημα πολιτικό, περιβαλλοντικό, οικονομικό, εθνικό και οι υπεύθυνοι έχουν σοβαρές ευθύνες όχι μόνον πολιτικές αλλά και ποινικές. Να είναι σίγουροι ότι τα εγκλήματα πληρώνονται, αργά ή γρήγορα.
Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού καλεί, σε μέρα και ώρα που θα ανακοινώσει μόλις κατατεθεί το νομοσχέδιο, σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.
Η ιστορία του Ελληνικού δεν τελειώνει εδώ!!
Ελληνικό 14-09-2016

Διαβάστε:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου