Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Ακυρώθηκε η απόφαση της διοίκησης Κονδύλη για εκλογή νέου γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου

Φρένο στην πρωτοφανή παραβίαση της δημοκρατικής νομιμότητας από τη διοίκηση του κ. Κονδύλη έβαλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ακυρώνοντας την απόφαση εκλογής νέου γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου (συνεδρίαση 18/7/2016).

Εκείνη την ημέρα, πρώτα από όλα, μεθοδεύτηκε η έλλειψη απαρτίας, αφού δεν προσήλθε κανείς και καμία από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ούτε καν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.


Έτσι, κατά την πλειοψηφήσασα δημοτική σύμβουλο και υπεύθυνη για την απαράδεκτη αυτή διαδικασία, κ. Αν. Σιμητροπούλου, θεωρήθηκε ότι εκλέγεται η ένατη στη σειρά προτίμησης δημοτική σύμβουλος, κ. Παππά, αφού οι προηγούμενοι σε ψήφους δημοτικοί σύμβουλοι είχαν σπεύσει εκ των προτέρων να αποποιηθούν της εκλογής τους στο Πρωτόκολλο του Δήμου!

Πρόκειται για μια πρωτοφανή διαδικασία, αφού οι σύμβουλοι όφειλαν να δηλώσουν παραίτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία να κάνει αποδεκτή, κάτι που ήταν αδύνατον δεδομένης της έλλειψης απαρτίας, αποκλειστικά και μόνο λόγω της ηθελημένης μη προσέλευσής τους!


Για τους λόγους αυτούς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία ελέγχει τη νομιμότητα των πράξεων, ακύρωσε την απόφαση. Στην Αποκεντρωμένη είχε κατατεθεί από τρεις επικεφαλής της αντιπολίτευσης (Θ. Ορφανό, Ν. Τσαμπαρλή και Ελ. Μπελιά), κοινή προσφυγή και υπόμνημα (21/7/2016 και 27/7/2016), κατά της νομιμότητας της απόφασης.

Με την ανευθυνότητά της η διοίκηση του κ. Κονδύλη
εκθέτει για μία ακόμη φορά τον Δήμο Αλίμου, καθιστώντας αφερέγγυα τη Διοίκησή του. Μια Διοίκηση που, όπως πολλές φορές έχει καταγγείλει το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, λειτουργεί με έλλειψη σεβασμού στις δημοκρατικές διαδικασίες, με αδιαφάνεια, με σπατάλη των χρημάτων των δημοτών.


Και επειδή η παραδοχή του λάθους θα τους χαλάσει την “όμορφη εικόνα”, με σημερινή απόφασή της -την οποία η εκπρόσωπος της Δημοτικής μας Κίνησης Ελένη Μπελιά καταψήφισε- η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε να προσφύγει κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ορίζοντας μάλιστα δικηγόρο με αμοιβή 1.500 ευρώ! Εξακολουθεί να διασπαθίζει τα χρήματα για μια χαμένη υπόθεση. Χαμένη λόγω της σαφέστατης παραβίασης των κανόνων της νομιμότητας.

Δημοτική Κίνηση Αλίμου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου