Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Για να στοιχειοθετήσουν το εν εξελίξει πραξικόπημα των καναλαρχών, επεχείρησαν να τη «στήσουν» στον Νίκο Παππά

Περούκες, παρακολουθήσεις, πλαστογραφίες, κρυφές φωτογραφήσεις και προσπάθεια παγίδευσης κυβερνητικών στελεχών για καταναλώσεις που δεν είχαν κάνει,
φαίνεται ότι αποτέλεσαν τα δημοσιογραφικά εργαλεία δύο δημοσιογράφων, του Alpha συμφερόντων Κοντομηνά και του Star συμφερόντων Βαρδινογιάννη, που δυστυχώς για τους ίδιους και τους εργοδότες τους εντοπίστηκαν στη Νέα Υόρκη πριν ολοκληρώσουν την... άσκηση του λειτουργήματός τους.

Ο Δημ. Σουλτογιάννης παραδέχθηκε ότι εμπλέκεται, μαζί με τον Θαν. Δημάδη, αλλά κάνει λόγο για «απλή εξακρίβωση». Ωστόσο, οι αμερικανικές αρχές τώρα καλούν μάρτυρες, για να προχωρήσουν στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο μετέδωσε το βράδυ της Κυριακής ότι συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη δύο δημοσιογράφοι του Star και του Alpha, οι οποίοι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, όπου θα μεταβεί τις επόμενες ώρες και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι δύο εμπλεκόμενοι είναι ο Θάνος Δημάδης του Alpha, συμφερόντων Κοντομηνά και ο Δημήτρης Σουλτογιάννης του Star, συμφερόντων Βαρδινογιάννη, δύο εκ των καναλιών που «έμειναν εκτός» στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου.
 
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι έφτασαν στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westin New York Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του.
 
Άλλες πληροφορίες θέλουν τους δύο άνδρες να πλαστογράφησαν «δοκιμαστικά» τα στοιχεία του συνεργάτη του υπ. Επικρατείας, για να παραγγείλουν μικρογεύματα από το εστιατόριο του ξενοδοχείου, σχεδιάζοντας στη συνέχεια να παραγγείλουν δείπνο αξίας άνω των 2.000 ευρώ, χρεώνοντας τα στην ελληνική κυβερνητική αποστολή. Χρεώνοντας δηλαδή χιλιάδες ευρώ το ελληνικό Δημόσιο, για να δημιουργήσουν δημοσιογραφικά πρωτοσέλιδα.
 
Το ΑΜΠΕ αναφέρει επίσης ότι οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη.
 
Κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα.
 
Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία.
 
Οι αμερικανικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μετά και την έκρηξη στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι στο Μανχάταν, καθώς από την Δευτέρα αναμένονται στην αμερικανική μεγαλούπολη ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο προκειμένου να λάβουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Πώς περιγράφεται ο εντοπισμός των δύο «πρακτόρων» δημοσιογράφων
 
«Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα περίπου 2:30μμ, στο ξενοδοχείο Westin Grand Central όπου διαμένει η ελληνική αποστολή για την Γενική Συνέλευση ΟΗΕ, δημοσιογράφος του Alpha ήταν μεταμφιεσμένος (γυαλιά ηλίου, μαύρη περούκα, μπλε καπέλο) και είχε καθίσει σε όρθιο τραπεζάκι στο καφέ του ξενοδοχείου έχοντας την φωτογραφική του κάμερα με κατεύθυνση την είσοδο του ξενοδοχείου.
 
Ένας δεύτερος δημοσιογράφος, του Star Channel, επίσης μεταμφιεσμένος (με καφέ περούκα, πράσινο καπέλο, γυαλιά ηλίου) καθόταν σε καναπέ της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κοιτάζοντας την είσοδο.
 
Μετά από λίγα λεπτά το δεύτερο άτομο συναντήθηκε με το πρώτο στο καφέ. Ζήτησαν λογαριασμό. Η χρέωση έγινε στο όνομα μέλους της ελληνικής αποστολής (Γιώργος Χριστοφορίδης) και υπέγραψαν αντ’ αυτού χωρίς, βέβαια, ο κ. Χριστοφορίδης να το γνωρίζει.
 
Αμέσως μετά έφυγαν γρήγορα και κατευθύνθηκαν σε καφέ (Aroma Espresso) που βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο. Στη συνέχεια βγήκαν έξω από το καφέ. Ο ένας καθόταν έξω από το καφέ και ο άλλος σε κοντινή απόσταση κοιτάζοντας την είσοδο του ξενοδοχείου.
 
Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής στο ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει και ο Ελληνας Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας. Ύστερα από συνεννόηση του υπεύθυνου ασφάλειας του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευάγγελου Παπαθεοδώρου, με τις αμερικανικές υπηρεσίες που είναι εγκαταστημένες στο ξενοδοχείο, επιφορτισμένες με την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής, έγινε προσέγγιση των δύο ατόμων για εξακρίβωση στοιχείων.
 
Από την εξακρίβωση επιβεβαιώθηκαν όλα τα παραπάνω και, αρχικά, τα δύο άτομα δήλωσαν, ψευδώς, στις αμερικανικές Αρχές ότι ήταν μέλη της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής. Σε δεύτερο χρόνο -και αφού με τη συνδρομή των ελληνικών διπλωματικών αρχών διαπιστώθηκε ότι ο αρχικός ισχυρισμός τους δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα- τα δύο άτομα δήλωσαν ότι σκοπός τους ήταν να φωτογραφήσουν τον κ. Παππά που διέμενε στο ξενοδοχείο.
 
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο δημοσιογράφος του Alpha είπε, ενώπιον εκπροσώπου των αμερικανικών αρχών, ότι υπέγραψε για την απόδειξη με το όνομα του κ. Χριστοφορίδη, χωρίς όμως ο κ. Χριστοφορίδης να το γνωρίζει αυτό.
 
Μετά τη γνωστοποίηση των συμβάντων έγινε αντιληπτό και από τους άνδρες της ασφάλειας του Πρωθυπουργού ότι τα ίδια άτομα με την ίδια μεταμφίεση ακολουθούσαν το προηγούμενο διάστημα τις κινήσεις τους και τις κατέγραφαν με την φωτογραφική μηχανή τους. 
 
Οι αμερικανικές αρχές έχουν αναλάβει την υπόθεση και, αυτή την ώρα, καλούν τους μάρτυρες ώστε να λάβουν τις καταθέσεις τους και να προχωρήσουν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες.
 
Ν.Παππάς: Μεγαλύτερη είναι η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν
 
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, δήλωσε σχετικά:
 
«Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία.
Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη».
 
Δημ.Σουλτογιάννης: «Απλή εξακρίβωση στοιχείων»
   
Με δήλωσή του ο εμπλεκόμενος δημοσιογράφος του Star υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε σύλληψη, όπως ανέφερε το ΑΜΠΕ, αλλά έγινε απλή εξακρίβωση στοιχείων, χωρίς ωστόσο να απαντά στα περί πλαστογραφίας.
 
«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλά και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την κατά δύο ημέρες νωρίτερη άφιξη του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά. Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Αλφα στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. (Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 3μμ τοπική).
Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας. Αν ένα καπέλο τζόκει και γυαλιά ηλίου θεωρούνται μεταμφίεση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!!.... Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στη δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με... "λευκή ατζέντα"... Προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τον έπιασε ο φακός δίπλα στις περούκες...

Διάψευση των παραπάνω αποτελεί φωτογραφία που δημοσίευσε το tribune.gr και στην οποία εικονίζεται ο κ.Σουλτογιάννης δίπλα στα όσα κρατούσε και φορούσε, μεταξύ των οποίων και μία περούκα, όπως είναι εμφανώς ορατό:



Η ίδια πηγή παραθέτει και άλλη φωτογραφία με δεύτερη περούκα, που εικάζεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τον δημοσιογράφο του Alpha Θάνο Δημάδη, χωρίς να υπάρχει σαφής σύνδεση:


Κατόπιν εορτής... αποκαλύπτονται με άνεση

Μετά την αρχική τοποθέτηση του δημοσιογράφου του Star που... ξέχασε τις περούκες και τις φωτογραφίες που αποκάλυψαν την έκταση της μεταμφίεσης, ήρθε η σειρά του δημοσιογράφου του Alpha να δώσει ένα μέτρο... σοβαρότητας με την δική του ανάρτηση και φωτογραφία στα social media:



Στην ανάρτησή του, που πιθανώς δεν χαροποιεί ιδιαίτερα συναδέλφους του που βρέθηκαν πρόσφατα στη ΔΕΘ και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, αναφέρει:

«Εδώ βλέπετε την άλλη εκδοχή μου χωρίς κουστούμι και γραβάτα εν ώρα δουλειάς!
 
Η ελληνική αποστολή βρέθηκε το ΣΚ στη Νέα Υόρκη περιμένοντας τον Πρωθυπουργό. Το Σάββατο το πρωί ήταν προγραμματισμένη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τον κ. Παππά, η οποία δεν έγινε ποτέ. Δύο ολόκληρα 24ωρα με τον Υπουργό Επικρατείας στο Μαχνάταν, κι εμείς οι δημοσιογράφοι χωρίς είδηση. Η είδηση όμως βγαίνει και στο πεζοδρόμιο και δεν έχει πολιτικές αποχρώσεις γιατί η εξουσία πάντα ελέγχεται. Αυτό έχω μάθει από τα τόσα ρεπορτάζ με κάμερα στα πιο άδυτα σημεία, από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών ακινήτων μέχρι την ιστορία του Στρος Καν.
 
Έτσι κι άρχισε ένα οδοιπορικό για το ποιος, που και γιατΤι πιο φυσιολογικό αυτό για κάθε δημοσιογράφο; Αν και τα γέλια ήταν μέχρι δακρύων κάθε φορά που κοιταζόμασταν με τις περούκες, η καταγραφή της είδησης για έναν δημοσιογράφο πολιτικού ρεπορτάζ μάλιστα είναι το παν, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ολόκληρο ΣΚ κυβερνητικό κλιμάκιο μετακινείται στη Νέα Υόρκη με λευκό πρόγραμμα. Για μένα το ρεπορτάζ δεν είναι να μού δώσουν γραμμένη μία είδηση ή να την αντιγράψω από κάπου.
 
Το ρεπορτάζ έχει λίγες επιτυχίες και πολλές αποτυχίες… Και εχθές μάς καταλάβαν γιατί προφανώς τώρα που ξαναβλέπω τη φωτογραφία η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να είχε επιλέξει από στυλ και χρώμα. Η διασταύρωση των στοιχείων μας έξω από το ξενοδοχείο του κ. Παππα έγινε χθες από τις αμερικανικές αρχές. Αλλά από χθες μέχρι σήμερα το ρεπορτάζ συνεχίζεται»...
 
(Φωτογραφίες: Westin, tribune.gr, facebook)

στο κόκκινο

*** * ***

«Δεν μπορείς να να πίνεις έστω και ένα ποτάκι και να το χρεώνεις στο όνομα μέλους της ελληνικής αποστολής ... περιμένω και τα ίδια τα κανάλια να τοποθετηθούν», είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τ. Κουίκ στο Κόκκινο και τη Φυλή των Φίλων του Κ. Αρβανίτη.

Είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα για το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, κάποια στιγμή θα τεθεί και το θέμα του χρέους, προφανώς το συζητάει και ο Νίκος Παππάς που έχει πάει μέρες πριν.

Ο κ.Κουίκ απέφυγε να σχολιάσει τα γεγονότα στην Νέα Υόρκη με τους δημοσιογράφους που... πιάστηκαν με περούκες να παρακολουθούν την ελληνική αποστολή, έχοντας πλαστογραφήσει στοιχεία μέλους της. «Θα ακολουθήσω το δρόμο που επιλέγει το Μαξίμου: χαμηλοί τόνοι μέχρι όλο αυτό το θέμα να αποσαφηνιστεί και κρατάω και τη δήλωση που έχει κάνει ο Ν.Παππάς.

«Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε ένα ξενοδοχείο, να πίνεις έστω και ένα ποτάκι και να το χρεώνεις στο όνομα ενός μέλους της ελληνικής αποστολής», όπως τόνισε.

«Περιμένω και τα ίδια τα κανάλια να τοποθετηθούν πάνω στο ζήτημα ... εγώ τι θα έκανα ως γενικός διευθυντής: θα προέτρεπα τον επιχειρηματία να βγάλει μία ανακοίνωση», συνέχισε ο κ.Κουίκ.

«Τα τελευταία πολλά χρόνια, όχι τώρα, έχουν ξεφύγει τα πράγματα με τη δημοσιογραφία, είναι γεγονός ... αλλά από την άλλη πλευρά στενοχωριέμαι όταν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι όλοι οι δημοσιογράφοι επειδή ένας, δύο, τρεις θα κάνουν τις λαμογιές τους. Επίορκοι υπάρχουν σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, υπάρχουν και στη δουλειά μας», όπως είπε.



...κι ένα twit επιφανούς δημοσιογράφου:
Είτε ο Τσάβες και ο Παππάς ελέγχουν τη Νέα Υόρκη,
είτε η Ν. Υόρκη είναι πόλη της Βεναζουέλας...
Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου