Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Σε Πολιτιστικό Κέντρο σχεδιάζεται να μετατραπεί το σπίτι της Ακαδημίας Αθηνών στη Βούλα

του Γιώργου Λαουτάρη

Ένας πολυχώρος πολιτισμού σχεδιάζεται να γίνει στο πανέμορφο και γραφικό κόκκινο σπίτι της λεωφόρου Βασιλέως Παύλου, στη Βούλα.

Το κτίριο με τις χαρακτηριστικές κόκκινες πέτρες είναι ιδιοκτησία της Ακαδημίας Αθηνών και η πάγια πρόταση να μετατραπεί σε χώρο που θα στεγάζει την πολιτιστική δημιουργία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης έχει διατυπωθεί εδώ και καιρό.

Κυρίως για το θέμα έχει κινητοποιηθεί η καθηγήτρια Βούλα Λαμπροπούλου με αρθρογραφία της για το θέμα.

Η διοίκηση Κωνσταντέλλου, ενώ προεκλογικά απέφυγε να αναλάβει κάποια σχετική δέσμευση, δρομολόγησε το θέμα και την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση να τροποποιηθούν οι χρήσεις γης του οικοπέδου ιδιοκτησίας Ακαδημίας Αθηνών στο Οικοδομικό Τετράγωνο 25 από κατοικία σε Πολιτιστικό Κτίριο (και εν γένει πολιτιστικές εγκαταστάσεις).

Το θέμα έχει πάντως πολιτικές και άλλες προεκτάσεις, καθώς κάθε πρόταση για αλλαγή χρήσεων γης στη Βούλα είναι «κόκκινο πανί» για την αντιπολίτευση, που φοβάται ότι έτσι ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου για γενικευμένες τροποποιήσεις χρήσεων γης και αλλαγή της φυσιογνωμίας της Βούλας.

Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος (αλλά χωρίς ακόμη να έχει δημοσιοποιηθεί κάποια σχετική μελέτη) σχεδιάζεται να στεγαστεί εκεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για πολιτιστικούς σκοπούς, βιβλιοθήκη και ο δημοτικός κινηματογράφος.


Ουδείς μπορεί να προβλέψει πότε το έργο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί με τους πολύ αργούς ρυθμούς της δημόσιας διοίκησης, όμως η αρχή έγινε.

3vita.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου